Acasă Uncategorized Constanţa: Pescador bulgăresc prins la braconat de calcan în zona economică exclusivă...

Constanţa: Pescador bulgăresc prins la braconat de calcan în zona economică exclusivă a României

DISTRIBUIȚI

100140 – 13042011 – Miercuri dimineaţă, prin echipamentele de supravegere şi control maritim ale SCOMAR, a fost identificată o ţintă suspectă, ca fiind posibil pescador în staţionare, la aproximativ 19 mile travers Mangalia, în zona economică exclusivă a României, anunţă Inspectoratul judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa.

            O navă a GN Mangalia a intervenit pentru identificarea ţintei şi s-a confirmat că era un pescador, sub pavilon bulgăresc.

Echipajul pescadorului s-a conformat la somaţiile radio ale poliţiei de frontieră şi s-a realizat abordajul. Comandantul pescadorului, care are un echipaj de 10 bulgari, a admis că se află în cunoştinţă de cauză în zona economică a României şi că pescuiau calcan. Poliţiştii de frontieră au descoperit la bord 11 calcani şi câteva lăzi cu plase pentru pescuit calcan; mai mult în apropierea pescadorului au observat în mare o plasă, care aparţinea aceluiaşi pescador bulgăresc. Plasa, de aproximativ 30m, a fost  scoasă, având alţi 12 calcani în ea.

Pescadorul bulgăresc a fost condus la sediul GN Mangalia, unde a început controlul de frontieră la bordul navei, derulat de o echipă comună cu reprezentanţi ai vămii, căpităniei, AMPA; la momentul actual se derulează cercetările asupra activităţii de pescuit ilegal de calcan în zona economică exclusivă a României, de către pescadorul bulgăresc. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.