Acasă Uncategorized Franţa şi Italia cer restabilirea controalelor la frontierele interne ale UE

Franţa şi Italia cer restabilirea controalelor la frontierele interne ale UE

DISTRIBUIȚI

100430 – 26042011 –  Franta si Italia au cerut marti autoritatilor de la Bruxelles sa examineze posibilitatea de a restabili temporar controlul la frontierele interioare ale statelor membre, intr-o scrisoare adresata Comisiei Europene si Consiliului european, transmite AFP.

In scrisoare se precizeaza ca aceasta restabilire trebuie avuta in vedere „in caz de dificultati exceptionale in gestionarea frontierelor exterioare comune, in conditii care vor fi definite”.

Dupa ce a constatat ca „presiunile la frontierele comune antreneaza consecinte pentru ansamblul statelor membre”, presedintele francez Sarkozy si premierul Italian Berlusconi apreciaza ca la consiliul european din iunie „trebuie dat impusul politic care va permite depasirea obstacolelor pentru a putea lua decizii concrete ca raspuns la dificultatile actuale”.

„Principala prioritate pentru Uniunea Europeana este sa gaseasca rapid un acord global cu vecinii din sudul Meditaranei”, se mai arata in scrisoare.

Cei doi lideri cer de asemenea ca mecanismele de solidaritate financiara in privinta statelor care primesc imigranti trebuie intarite, apreciind totodata drept fundamental ca UE sa construiasca un regim de azil european comun. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.