Acasă Uncategorized Galaţi: Poliţiştii de frontieră au anihalat un grup infracţional de contrabandă cu...

Galaţi: Poliţiştii de frontieră au anihalat un grup infracţional de contrabandă cu ţigări

DISTRIBUIȚI

99916 – 06042011 – Poliţiştii de frontieră din cadrul IJPF Galaţi – Sectorul PF Oancea, sprijiniţi de jandarmi şi ofiţeri SRI, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au anihilat o reţea de contrabandă cu ţigări provenite din Republica Moldova, care acţiona pe raza judeţului Galaţi şi care era formată din cetăţeni români şi moldoveni.

Din luna august 2010 poliţiştii de frontieră gălăţeni, sub coordonarea directă a procurorilor DIICOT,, au documentat activitatea infracţională a grupării care desfăşura activităţi ilegale în sfera contrabandei cu ţigări şi care, în această perioadă au introdus ilegal în ţară, în repetate rânduri, peste 24 000 pachete cu ţigări.

În data de 24 martie 2011 au fost efectuate zece percheziţii domiciliare în diferite locaţii din municipiul Galaţi şi localităţile Rogojeni şi Oancea, judeţul Galaţi, în urma cărora poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării două ambarcaţiuni cu care ţigările erau aduse în România, diferite înscrisuri şi mijloace de probă;

Au fost audiate în cauză 12 persoane, iar pentru nouă dintre acestea – cetăţeni români cu vârste cuprinse între 23 şi 32 ani- instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 zile.

Valoarea totală a prejudiciului calculat până în acest moment se ridică la 212500 lei, persoanele urmând a fi cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.