Acasă Uncategorized Giurgiu : Mănăstirea Comana, restaurată cu fonduri europene

Giurgiu : Mănăstirea Comana, restaurată cu fonduri europene

DISTRIBUIȚI

99853 – 04042011 – Direcţia de Cooperare Interregională, Strategii şi Proiecte  din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu a lansat, săptămâna trecută, proiectul care prevede restaurarea mănăstirii Comana şi modernizarea infrastructurii conexe. Proiectul a fost selectat anul trecut în cadrul Programului Operaţional Regional, prin implicarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, fiind cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea totală a acestuia este de 30,4 milioane de lei, durata lucrărilor fiind estimată la 37 de luni. CJ Giurgiu va contribui la rândul său cu 1,3 milioane de lei, aici fiind incluse cheltuielile neeligibile şi 2% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Proiectul de restaurare prevede lucrări la toate corpurile de clădire, astfel încât clădirile şi zidurile din incintă să fie puse în valoare; de asemenea, sistemul sanitar, cel de ventilaţie şi de instalaţii electrice va fi înlocuit, totodată urmând să aibă loc şi lucrări de amenajări exterioare.

În prezent, se lucrează la caietul de sarcini, la referate şi note pentru organizarea procedurilor de achiziţie pentru executarea lucrărilor, a dirigenţiei de şantier şi a serviciilor de audit. Dacă lucrurile decurg normal şi nu vor apărea probleme în cadrul licitaţiilor, lucrările vor demara în vară.

Lansarea acestui proiect concide cu împlinirea a 550 de ani de la atestarea documentară a Mănăstirii Comana, ultimele reparaţii fiind făcute aici în urmă cu 40 de ani.

Mănăstirea Comana a fost ctitorită de Vlad Ţepeş la mijlocul secolului XV, fiind gândită ca o mănăstire-cetate. Ultimele cercetări arheologice au indicat faptul că aici ar fi fost înmormântat celebrul domnitor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.