Acasă Uncategorized Grupul Verzilor Europeni va susţine eliminarea barierelor financiare la toate tipurile de...

Grupul Verzilor Europeni va susţine eliminarea barierelor financiare la toate tipurile de alegeri din România

DISTRIBUIȚI

99886 – 05042011 – Partidul Verde, singura formaţiune din România membră cu drepturi depline în Partidul Verde European, anunţă că a reuşit sa treacă la Consiliul Verzilor de la Budapesta (1-3 aprilie 2011) rezoluţia prin care solicită o lege comună în Uniunea Europeană privind garanţiile financiare pentru participarea în alegeri.

Delegaţia Partidului Verde a prezentat la Budapesta un draft de rezoluţie prin care acuză restrângerea pluralismului politic şi a drepturilor constituţionale ale cetăţenilor români de a participa în alegeri prin impunerea unor bariere financiare la toate tipurile de alegeri, după cum prevede noul Cod Electoral aflat în stadiul de proiect la Autoritatea Electorală Permanentă.

Partidul Verde a cerut prin acest document ca legea electorală din România să se conformeze prevederilor din statele UE. În acest fel Partidul Verde se opune proiectului de lege propus de Autoritatea Electorală Permanentă.

Grupul Verzilor Europeni s-a angajat să susţină acest proiect al Verzilor din România în lucrările din Parlamentul European şi să interpeleze Comisia Europeană în legătură cu îndeplinirea de către România a criteriului politic al aderării şi grupurile parlamentare PPE si PSE din Parlamentul European referitor la intenţiile partidelor membre din România în ceea ce priveşte legislaţia electorală. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.