Acasă Uncategorized Ilfov: Garda Financiară a confiscat peste 60.000 de jucării contrafăcute la Dobroeşti...

Ilfov: Garda Financiară a confiscat peste 60.000 de jucării contrafăcute la Dobroeşti şi Voluntari

DISTRIBUIȚI

99889 – 05042011 – Comisarii Gărzii Financiare Ilfov au efectuat în luna martie verificări la o societate comercială cu sediul social în comuna Găneasa, judeţul Ilfov, administrată de un cetăţean de origine chineză. Împreună cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, comisarii au controlat mai multe containere aparţinând firmei în cauză, aflate în depozite din localităţile Dobroieşti şi Voluntari.

În urma extinderii verificărilor s-au descoperit tranzacţii fictive cu firme tip fantomă cu scopul reducerii impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, prin comercializarea ilicită de mărfuri importate din China, utilizându-se în documentele financiar-fiscale preţuri sub cele reale ale pieţei, în vederea înregistrării de venituri cât mai mici.

Comisarii Gărzii Financiare Ilfov au stabilit că această societate a adus un prejudiciu bugetului de stat (TVA şi impozit pe profit) în valoare totală de 232.186 lei şi au întocmit o sesizare penală către organele de cercetare şi urmărire penală.

Prejudiciul adus bugetului de stat de către acest agent economic a fost recuperat în întregime. Totodată, cu ocazia acţiunii derulate la containerele cu marfă, s-au identificat şi reţinut 61.904 jucării inscripţionate cu marca „Mighty Beans”, care s-au dovedit a fi contrafăcute. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.