Acasă Uncategorized ITM Ilfov, cu ochii pe transportatori

ITM Ilfov, cu ochii pe transportatori

DISTRIBUIȚI

99991 – 08042011 – În trimestrele II si IV ale anului curent se va desfăşura Campania Naţionala privind verificarea respectării prevederilor de securitate şi sănătate în muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi de transport rutier de marfă şi persoane. În vederea reducerii numărului de accidente de muncă din domeniul transportului de marfă şi persoane, această campanie se adresează angajatorilor care desfăşoară activităţi economice principale şi secundare de transport rutier de marfă şi persoane. S-a constatat ca numărul victimelor rezultate din accidentele de muncă de circulaţie sunt in jurul mediei de 17,17% din totalul victimelor înregistrate în accidentele de muncă la nivelul economiei naţionale. În primul rând se vor verifica societăţile care au înregistrat cele mai multe accidente de muncă şi pe cele cu riscuri majore de accidentare şi îmbolnăvire profesională.

 

 

 

 

 

 

 

Dintre principalele cauze care au determinat producerea accidentelor de muncă de circulaţie amintim: societăţile comerciale care au ca obiect de activitate, construcţiile, comerţul, industria confecţiilor sau alimentară etc. nu mai apelează la operatori specializaţi de transport, firmele specializate nu utilizează întotdeauna conducători auto bine instruiţi şi competenţi profesional, gradul scăzut de competenţă şi rigurozitate al societăţilor comerciale şi instituţiilor de formare profesională a conducătorilor auto, parcuri auto cu uzură morală şi fizică avansată, numărul mare de salariaţi care se deplasează zilnic de la domiciliu la locurile de muncă, urmare a dezvoltării neuniforme a economiei la nivel naţional, precum si nerespectarea timpilor de conducere, ale pauzelor si perioadelor de odihnă de către şoferii care conduc autovehicule rutiere, fără a respecta prevederile normelor europene.

Controale se vor efectua avându-se in vedere respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea lucrătorilor, precum şi verificarea utilizării echipamentelor de muncă destinate transportului de marfă şi de persoane, anunţă ITM Ilfov. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.