Acasă Uncategorized Japonia: Buget de urgenţă de 49 miliarde de dolari pentru reconstrucţia Japoniei

Japonia: Buget de urgenţă de 49 miliarde de dolari pentru reconstrucţia Japoniei

DISTRIBUIȚI

100391 – 22042011 –  Guvernul japonez a anunţat că a deblocat un buget de urgenţă de 4.000 de miliarde de yeni (48,9 miliarde de dolari), pentru a face faţă consecinţelor seismului din 11 martie şi tsunamiului care i-ar urmat.

Bugetul urmează să fie aprobat de Parlament în cursul acestei luni şi ar putea fi implementat în luna mai.

Autorităţile au precizat că nu vor fi emise noi obligaţiuni pentru a finanţa cheltuielile, astfel încât deficitul public al Japoniei să nu crească şi mai mult. Astfel, fondurile vor proveni din fondurile de pensii şi din banii economisiţi pentru creşterea plăţilor către familiile cu copii. De asemenea, vor fi folosiţi bani din rezervele de urgenţă.

Guvernul estimează că lucrările de reconstrucţie a ţării vor costa până la 25.000 de miliarde de yeni.

Fondurile deblocate vor acoperi operaţiunile de urgenţă împotriva dezastrelor, inclusiv asigurarea de adăposturi temporare, refacerea infrastructurii şi împrumuturile legate de dezastre.

Seismul din 11 martie s-a soldat cu peste 27.000 de morţi sau dispăruţi. De asemenea, a distrus infrastructura în nord-estul Japoniei şi a declanşat o criză nucleară.

Premierul Naoto Kan a declarat că acestea ar putea fi primele din mai multe fonduri suplimentare necesare pentru reconstrucţie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.