Acasă Uncategorized Japonia: Reducerea surgerilor radioactive de la Fukushima va dura 9 luni

Japonia: Reducerea surgerilor radioactive de la Fukushima va dura 9 luni

DISTRIBUIȚI

100220 – 17042011 – Operatorul centralei nucleare avariate Fukushima, din nord-estul Japoniei, a apreciat că va fi nevoie de trei luni pentru a începe reducerea radioactivităţii şi între şase şi nouă luni pentru răcirea reactoarelor, transmite Realitatea Tv.

„Estimăm că va fi nevoie de aproximativ trei luni pentru a face în aşa fel încât nivelul radiaţiilor să înceapă să scadă”, a explicat duminică Tsunehisa Katsumata, preşedintele companiei de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO).

„După ce vom încheia această primă etapă, vom avea nevoie de încă trei până la şase luni pentru a putea reduce scurgerile radioactive la un nivel foarte scăzut, diminuând temperatura reactoarelor şi a bazinelor de stocare a combustibilului uzat”, a adăugat el, în cadrul unei conferinţe de presă.

În urma accidentului de la centrala Fukushima Daiichi, produs după seismul şi tsunamiul din 11 martie, Guvernul japonez a instituit o zonă de evacuare pe o rază de 20 de kilometri. Luni, Executivul de la Tokyo a anunţat că intenţionează să extindă acest perimetru de securitate.

Oficialităţile au afirmat că regiunea din jurul centralei nucleare de la Fukushima, în nord-estul Japoniei, ar putea rămâne nelocuită timp de 10-20 de ani. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.