Acasă Uncategorized Libia: Avioanele NATO au bombardat Tripoli şi oraşul natal al lui Gaddafi

Libia: Avioanele NATO au bombardat Tripoli şi oraşul natal al lui Gaddafi

DISTRIBUIȚI

100296 – 19042011 – Avioanele NATO au bombardat, marti, tinte aflate in capitala libiana Tripoli si in Sirte, orasul natal al liderului Muammar Gaddafi, a anuntat marti televiziunea de stat din Libia, conform Reuters. In Bruxelles, oficiali ai Aliantei Nord-Atlantice au declarat ca avioanele NATO au atacat luni noaptea centre de comanda si control ale fortelor lui Gaddafi, inclusiv cartierul general al unei brigazi, la sud de Tripoli. Postul de televiziune Al Jamahiriya a precizat marti ca „orasele Tripoli si Sirte au fost tintele bombardamentelor efectuate de agresorul cruciat colonialist, in primele ore ale diminetii de marti”. Un martor aflat la Tripoli a declarat pentru Reuters ca nu a auzit marti explozii in capitala libiana. Televiziunea de stat a precizat si ca NATO a bombardat „cu putin timp in urma” zona al-Habra in orasul al-Aziziyah, fara insa sa ofere detalii.

Un comunicat al NATO a precizat ca, luni seara, au avut loc raiduri aeriene multiple care au vizat „infrastructura de comunicatii si cartierul general al brigazii 32 a lui Gaddafi, aflat la 10 km sud de Tripoli”.

„NATO isi va continua campania care urmareste sa distruga fortele regimului lui Gaddafi care sunt implicate in atacurile impotriva civililor”, a declarat comandantul operatiunii NATO, generalul-locotenent Charles Bouchard. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.