Acasă Uncategorized Ministrul Borbely cere ocoalelor silvice să planteze câte un hectar de pădure...

Ministrul Borbely cere ocoalelor silvice să planteze câte un hectar de pădure în plus

DISTRIBUIȚI

99798 – 01042011 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a anunţat vineri că, pentru a marca Anul Internaţional al Pădurii, a cerut ocoalelor silvice să planteze câte un hectar în plus peste ceea ce aveau programat.

Potrivit lui Borbely, deşi există fonduri substanţiale, foarte puţine administraţii publice locale au depus proiecte pentru împădurirea terenurilor degradate. De altfel, el a atras atenţia că prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Ministerul Agriculturii pune la dispoziţie bani europeni pentru oricine are un teren agricol şi vrea să îl împădurească, dar trebuie să existe un proiect în acest sens.

Ministrul a făcut apel la toate autorităţile locale să depună proiecte pentru a beneficia de finanţare: „Mediul este şi ceva la modă şi noi am reuşit să alocăm bani pentru investiţii verzi anul trecut de 1,6 miliarde de euro, pe economia verde. Dar, dacă nu depun proiecte, evident că nu pot să le dau bani. Vom avea o sesiune în mai-iunie şi sper să depună mult mai multe autorităţi”.

Laszlo Borbely a participat, vineri, la o acţiunea de împădurire în Sângeorgiu de Mureş. Voluntarii au plantat puieţi din specii valoroase de arbori, pe locul unei păduri bătrâne de carpen. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.