Acasă Uncategorized Preşedintele Indoneziei a semnat decretul de extrădare a lui Nicolae Popa

Preşedintele Indoneziei a semnat decretul de extrădare a lui Nicolae Popa

DISTRIBUIȚI

99908 – 06042011 – Preşedintele Indoneziei a semnat decretul de extrădare a lui Nicolae Popa, acesta urmând să fie predat autorităţilor române în termen de 30 de zile, au declarat, miercuri, surse oficiale, citate de Mediafax. Ambasada Indoneziei la Bucureşti a precizat în 9 martie, că Ministerul indonezian al Justiţiei a finalizat dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa şi că actele au fost transmise preşedintelui indonezian, care să semneze un decret în acest sens. MAE a anunţat, la 24 februarie, că dosarul pentru extrădarea lui Nicolae Popa se afla, din 18 februarie, la Ministerul Justiţiei şi Drepturilor Omului din Indonezia pentru a fi finalizat.

 

 

 

 

 

 

 

Tribunalul Bucureşti a anunţat la începutul lunii martie că va solicita audierea lui Nicolae Popa prin videoconferinţă în procesul în care este judecat omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Ministerul Justiţiei informa, în 8 decembrie 2010, că instanţa indoneziană a hotărât că se poate da curs cererii de extrădare formulate de autorităţile române privindu-l pe cetăţeanul român Nicolae Popa, decizia judecătorească fiind definitivă.

Întrucât România nu are un acord de extrădare încheiat cu Indonezia, potrivit procedurii, este necesar ca instanţa indoneziană să se pronunţe definitiv în legătură cu această decizie. Dacă hotărârea instanţei este favorabilă, se întocmeşte un proiect de decret care va fi înaintat Preşedintelui Indoneziei spre aprobare. Numai după ce decretul a fost semnat, extrădarea poate avea loc, explica la acel moment MJ.

Sursa citată preciza de asemenea că instanţa a hotărât că, până la extrădarea efectivă, Popa Nicolae va rămâne în arestul Poliţiei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.