Acasă Uncategorized Roma: Ramona Bădescu vrea mâncare românească în meniurile şcolare din Roma

Roma: Ramona Bădescu vrea mâncare românească în meniurile şcolare din Roma

DISTRIBUIȚI

100389 – 22042011 –  Ramona Badescu, consiliera lui Gianni Alemanno pentru comunitatea de romani, s-a intalnit la mijlocul lunii aprilie cu consilierul pe probleme de educatie din primaria Romei, Gianluigi De Palo, printre propunerile facute de catre romanca consilierului italian numarandu-se si introducerea unor feluri de mancare tipic romanesti in meniurile scolare, transmite Romanian Global News.

Propunerile lansate de Ramona Badescu sunt menite sa imbunatateasca integrarea elevilor romani din scolile capitalei italiene. Introducerea anumitor feluri de mancare tipic romanesti in meniurile scolare este, in viziunea actritei, pentru “promovarea cunoasterii traditiilor si culturii” principalelor grupuri nationale prezente in teritoriu. In urma cu doi ani, a existat un proiect asemanator, in urma caruia au fost introduse asa numitele “meniuri etnice” – dar proiectul a fost abandonat, dupa ce mai multi parinti si chiar politicieni au protestat impotriva initiativei.

O alta cerere avansata de Ramona Badescu este aceea de a mari numarul de asistenti scolari, care sa-i ajute pe elevii straini sositi de putin timp in peninsula, sa se adapteze mai usor noului sistem de invatamant si sa invete din mers limba italiana. Nu in ultimul rand, consiliera primarului Alemanno a propus infiintarea unui cor format din elevii straini inscrisi in scolile din Roma. In scolile din capitala Italiei sunt inscrisi, conform ultimelor statistici, 8.813  de elevi romani. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.