Acasă Uncategorized Strasbourg: Europarlamentarul Corina Cretu cere masuri concrete impotriva violentei contra femeilor

Strasbourg: Europarlamentarul Corina Cretu cere masuri concrete impotriva violentei contra femeilor

DISTRIBUIȚI

99891 – 05042011 – Europarlamentarul Corina Cretu, membru al Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale, a pledat, in sesiunea plenara de la Strasbourg, pentru masuri concrete impotriva violentei de gen.

Cu prilejul dezbaterii privind noul cadru al politicii UE de combatere a violenţei împotriva femeilor, Corina Cretu a cerut crearea unui instrument comun de drept penal, sub forma unei directive europene. „Este un pas care se impune, avand in vedere proportiile ingrijoratoare ale acestui fenomen. Aproape un sfert din femeile din Europa au suferit cel putin o data acte de violenta fizica si peste o zecime au fost victimele violentei sexuale”, se arata in interventia scrisa a europarlamentarului roman. Corina Cretu a precizat ca recesiunea a contribuit la agravarea situatiei, in conditiile in care saracia si lipsa de educatie sunt factori favorizanti ai violentei de gen.

„De aceea, consider ca se impun masuri coordonate impotriva cauzelor, precum si armonizarea legislativa si cooperarea judiciara mai stransa intre statele membre, in vederea eficientizarii anchetelor. Campaniile de informare si constientizare, crearea de centre de primire a victimelor, infiintarea unui numar de telefon unic la nivel european pentru asistenta imediata si sprijinirea categoriilor cu grad ridicat de vulnerabilitate, cum sunt femeile imigrante si solicitante de azil – sunt cateva din actiunile pe care statele si institutiile UE au datoria de a le demara in regim de urgenta pentru a stopa violenta impotriva femeilor”, a declarat europarlamentarul Corina Cretu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.