Acasă Uncategorized Strasbourg: Europarlamentarul Viorica Dăncilă: Violenţele împotriva femeilor rămân faptele cele mai puţin...

Strasbourg: Europarlamentarul Viorica Dăncilă: Violenţele împotriva femeilor rămân faptele cele mai puţin pedepsite

DISTRIBUIȚI

99920 – 06042011 – Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, că violurile şi toate tipurile de violenţe împotriva femeilor rămân faptele cele mai puţin pedepsite.

Declaraţia doamnei Dăncilă a fost făcută cu ocazia dezbaterii Raportului Eva-Britt Svensson privind Noul cadru al politicii UE de combatere a violenţei împotriva femeilor.

„Deşi sunt faptele cele mai răspândite în lume – violurile şi toate tipurile de violenţe împotriva femeilor – ele rămân totodată cele mai puţin pedepsite, fie că este vorba de zone aflate în conflict, fie de ţări democrate. Există zone pe glob unde violenţa contra femeilor se manifestă sub toate formele: viol, trafic sexual, căsătorii forţate, moarte, răpiri din motive religioase sau criminale, prostituţie forţată, la care se adaugă violenţa în familie sau din partea foştilor parteneri. În plus vârsta fetelor supuse violenţelor e din ce în ce mai scăzută”, a declarat Dăncilă.

Deputata europeană a apreciat că, la nivel european, „statele membre ar trebui să facă eforturi suplimentare pentru a avea statistici naţionale mai complete, care să cuprindă în mai mare proporţie   violenţa pe motive de gen, dar şi pentru îmbunătăţirea colectării datelor cu privire la aceasta, în vederea găsirii celor mai adecvate soluţii pentru pedepsirea vinovaţilor”.

„Consider totodată benefică propunerea de a crea un observator al violenţelor împotriva femeilor, în cadrul Institutului European pentru Egalitatea de Gen, în strânsă cooperare cu Agenţia pentru Drepturile fundamentale a Uniunii Europene”, a concluzionat deputata europeană. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.