Acasă Uncategorized Timişoara: Cristian Buşoi vrea să promoveze în Parlamentul European proiectul Timişoara –...

Timişoara: Cristian Buşoi vrea să promoveze în Parlamentul European proiectul Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2020

DISTRIBUIȚI

99837 – 04042011 – Eurodeputatul liberal Cristian Buşoi vrea să iniţieze, la începutul lunii iunie, organizarea unei dezbateri în Parlamentul European în încercarea de a promova proiectul Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2020.

„Noi, cei din PNL, dorim să organizăm la începutul lunii iunie o dezbatere în Parlamentul European cu cei care susţin acest proiect din Timişoara şi care pot contribui la succesul lui, dar, în acelaşi timp, şi cu europarlamentari din Comisia de cultură, care vor avea de luat o decizie, cu reprezentanţi ai Comisiei Europene. Poate vom reuşi să găsim şi membri ai comitetelor de selecţie din diferite competiţii din anii precedenţi, pentru a ne spune care sunt cu adevărat criteriile de evaluare, cum putem să ne creştem şansele şi să ne promovăm cât mai bine ideea”, a declarat eurodeputatul Cristian Buşoi, citat de Administratie.ro.

Acesta a subliniat că, în funcţie de rezultatele acestui demers în forul legislativ european, trebuie continuate în mod susţinut eforturile de a promova ideea către cei care vor decide cu adevărat. Buşoi a remarcat faptul că dincolo de întâlnirile pe această temă care se fac local şi de discuţiile care au loc între cei care, în mod evident, ca timişoreni, susţin cât pot de mult această idee, strategia cea mai bună spre succes este de a merge şi de a promova ideea în locurile unde se iau, cu adevărat, decizii.

La Timişoara a fost creat Consorţiul care sprijină candidatura Timişoarei spre a deveni Capitală Culturală Europeană în anul 2020, propunându-şi să facă un lobby foarte puternic de promovare a oraşului, inclusiv prin intermediul parlamentarilor, la nivelul Ministerului Culturii. Municipalitatea a venit cu o serie de repere care pot face din Timişoara o atracţie demnă pentru o Capitală Culturală Europeană: este un oraş multicultural, în care convieţuiesc 29 de etnii, este unicul oraş din Europa cu teatre în trei limbi, română, germană şi maghiară. Oraşul mai oferă şi alte argumente, între care faptul că este locul de baştină al celebrului star american Johnny Weissmuller, alias Tarzan, iar compozitorul Bartok Bela, actorul Bela Lugosi, alias Dracula sau Traian Vuia sunt nume sonore în plan internaţional, care au avut legătură cu Timişoara. Acestora li se adaugă câştigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură, Herta Muller, cel mai longeviv dirijor al Operei din Viena, care este timişorean, Ioan Hollender, şi lista poate continua. Timişoara mai deţine şi şapte recorduri culturale Guiness: cea mai mare halbă de bere din lume, lampa gigant, copie a primului felinar care a iluminat oraşul înaintea capitalelor europene sau cel mai numeros public care a participat la concursul de vals. Alte recorduri sunt pe cale să apară, dar sunt secrete, deocamdată. Recent, a fost inaugurată Aleea de stele a muzicienilor, în faţa Filarmonicii Banatul, o premieră pentru România. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.