Acasă Uncategorized Un jandarm roman a devenit şeful Departamentului de Poliţie specială în cadrul...

Un jandarm roman a devenit şeful Departamentului de Poliţie specială în cadrul misiunii EULEX Kosovo

DISTRIBUIȚI

100385 – 22042011 –  Candidatul promovat de România, colonelul Marian Petre, a obţinut postul de şef al Departamentului de Poliţie specială în cadrul misiunii EULEX Kosovo, în urma selecţiei realizate la nivelul Capacităţii de Planificare şi Conducere a misiunilor civile UE, unitate din structura Serviciului European de Acţiune Externă, anunţă Ministrul Administraţiei şi Internelor. Aceasta reprezintă cea mai înaltă poziţie în organigrama EULEX Kosovo pe dimensiunea de planificare a activităţilor de poliţie.

Colonelul Marian Petre provine din rândurile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi a parcurs, cu succes, etapele carierei profesionale. După absolvirea Şcolii Militare de Ofiţeri a Ministerului de Interne, colonelul Marian Petre a ocupat funcţii de ofiţer de stat major, instructor militar şi comandant de subunităţi până la funcţia de Comandant al Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri. Licenţiat în ştiinţe juridice, ofiţerul şi-a perfecţionat cariera, urmând cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, precum şi cursuri postuniversitare în domeniul psihopedagogic şi drept internaţional umanitar. În plan internaţional, a absolvit numeroase cursuri de specialitate în domeniul ordinii publice, precum şi cu privire la misiuni de menţinere a păcii. De asemenea, ofiţerul a participat, în calitate de expert, reprezentând Ministerul Administraţiei şi Internelor, la Grupul de Lucru care a elaborat Doctrina ONU de întrebuinţare a Unităţilor de Poliţie Formate (FPU). Ca urmare a expertizei şi experienţei puse la dispoziţia Jandarmeriei Române, colonelul Marian Petre a îndeplinit funcţia de comandant al Detaşamentului Misiuni Internaţionale în teatrul de operaţii Kosovo, sub mandatul EULEX din anul 2010, având sub comanda sa 115 jandarmi.

Selecţionarea candidatului român reprezintă o confirmare a calităţii experţilor ţării noastre care participă în cadrul misiunilor civile ale Uniunii Europene şi este o nouă dovadă a contribuţiei ţării noastre la asigurarea stabilităţii în regiunea Balcanilor de Vest. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.