Acasă Uncategorized Afganistan: Un militar român a murit în Afganistan în urma unui atac...

Afganistan: Un militar român a murit în Afganistan în urma unui atac cu dispozitiv exploziv

DISTRIBUIȚI

100840 – 10052011 – Caporalul Cătălin-Ionel Marinescu, din Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, a căzut la datorie marţi, 10 mai, în jurul orelor 6.00, în Provincia Zabul din Afganistan. „În timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conform procedurilor. În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost grav rănit, fiind transportat de urgenţă cu un elicopter echipat Medevac la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Marinescu a decedat. Militarul, în vârstă de 28 de ani, era necăsătorit”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Cătălin-Ionel Marinescu.

 

 

 

 

 

 

De asemenea, ministrul a înaintat preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Cătălin-Ionel Marinescu cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război, se mai spune în comunicat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.