Acasă Uncategorized Bruxelles: Comisia Europeană lansează un apel la intensificarea eforturilor în lupta împotriva...

Bruxelles: Comisia Europeană lansează un apel la intensificarea eforturilor în lupta împotriva drogurilor

DISTRIBUIȚI

100922 – 12052011 –  Comisia Europeană a lansat marţi, în cadrul reuniunii ministeriale G8 de la Paris, un apel la consolidarea cooperării în lupta împotriva drogurilor, care rămâne una din priorităţile în materie de securitate internă ale UE. Comisia Europeană (COM) a prezentat o gamă largă de acţiuni de combatere a consumului de droguri, prevăzute de Strategia UE privind Drogurile 2005-2012, Programul Stockholm şi Strategia UE de Securitate Internă, acţiuni care ar putea fi intensificate în viitorul cadru financiar al UE.

            Potrivit comisarului pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, la ora actuală, 1,5 milioane de cetăţeni europeni consumă lunar cocaină. Comisarul şi-a exprimat încrederea că, odată cu instituirea unui Sistem European de Supraveghere a Frontierelor (EUROSUR), UE va putea să îşi îmbunătăţească securitatea la frontieră şi să ofere valoare adăugată investigaţiilor transfrontaliere cu privire la traficul de droguri.

            Printre altele, COM a anunţat că, până la sfârşitul anului 2011, va prezenta propunerile legislative privind recuperarea activelor, pentru a limita puterea financiară a traficanţilor de droguri, şi va defini o strategie a UE pentru îmbunătăţirea investigaţiilor financiare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.