Acasă Uncategorized Bruxelles: Jerzy Buzek respinge acuzaţiile la adresa eurodeputatului Victor Boştinaru

Bruxelles: Jerzy Buzek respinge acuzaţiile la adresa eurodeputatului Victor Boştinaru

DISTRIBUIȚI

101207 – 23052011 – Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, respinge printr-o scrisoare oficială acuzaţiile la adresa eurodeputatului Victor Boştinaru făcute de preşedinta Parlamentului albanez, Jozefina Çoba Topalli. Aceasta l-a acuzat pe Victor Boştinaru, vicepreşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Balcanii de Vest, de „rasism” şi de acţiuni în defavoarea ridicării vizelor pentru cetăţenii albanezi, acuzaţii catalogate ca nefondate de Preşedintele PE, Jerzy Buzek, se arată într-un comunicat de presă primit de la cabinetul europarlamentarului român.

Afirmaţiile Jozefinei Topalli au stârnit nemulţumirea eurodeputaţilor, fiind considerate ofensatoare şi contrare demersului de îmbunătăţire a relaţiilor dintre Parlamentul European şi cel albanez, în contextul în care, criza politică din Albania periclitează parcursul acestei ţări către statutul de ţară membră a Uniunii Europene.

„Am susţinut în toate dezbaterile din Parlamentul European necesitatea garantării funcţionării corecte a instituţiilor democratice, libertatea presei şi colaborarea dintre majoritatea şi opoziţia albaneză. Apelurile mele au fost făcute în contextul în care confruntările dintre putere şi opoziţie au degenerat în violenţe, acest lucru în condiţiile în care Albania aspiră la statutul de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană. Violenţele care au urmat alegerilor locale din Albania nu vin decât să confirme îngrijorările mele.

Este o premieră în Parlamentul European faptul că atât canalele diplomatice, cât şi mecanismele instituţionale au sancţionat în termeni duri acuzaţiile nefondate dar extrem de grave făcute de un oficial cu rang înalt la adresa unui eurodeputat” se mai arată în comunicatul lui Victor Boștinaru.

Membră a Partidului Democrat Albanez şi preşedinte al Parlamentului din Albania, Jozefina Çoba Topalli l-a acuzat în luna februarie a acestui an pe eurodeputatul Victor Boştinaru de interese împotriva Albaniei în contextul în care eurodeputatul a pledat pentru ridicarea vizelor doar în contextul depăşirii crizei politice şi abandonarea practicilor anti-democratice din partea guvernului albanez. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.