Acasă Uncategorized Bruxelles: România are cea mai mare inflaţie din UE

Bruxelles: România are cea mai mare inflaţie din UE

DISTRIBUIȚI

101017 – 16052011 –   Romania a avut in aprilie o inflatie de 8,4%, cea mai mare din Uniunea Europeana, la polul opus aflandu-se Irlanda cu doar 1,5%, conform datelor Eurostat. In aceste conditii, tara noastra inregistreaza o inflatie cu aproape 6 puncte procentuale mai mare decat media pe UE.

Si ca medie pe ultimele 12 luni Romania iese in evidenta cu o inflatie de 7,2%, in comparatie tot cu Irlanda care are 0,4%. Daca la noi cea mai mare parte din inflatie a fost data de pretul alimentelor, in zona euro, ce a influentat cel mai mult acest fenomen au fost transporturile, alcoolul si tutunul.

Inflatia anuala a crescut, in zona euro, la 2,8% in aprilie dupa ce in martie aceasta atingea un nivel de 2,7%. Daca mergem cu un an in urma, inflatia anuala ajunsese la 1,6%. Luna trecuta, inflatia lunara era de 0,6% in aceasta zona.

Pe toata Uniunea Europeana, inflatia anuala este mai crescuta decat in zona euro cu 0,4 puncte procentuale, pana la 3,2%. Evolutia ei, in aprilie, se aseamana cu cea pentru tarile care folosesc moneda europeana, ea crescand cu doar 0,1%. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.