Acasă Uncategorized Bucuresti: A murit poetul Ion Zubascu

Bucuresti: A murit poetul Ion Zubascu

DISTRIBUIȚI

  101349 – 30052011 – Poetul şi cantautorul Ion Zubaşcu a murit sâmbătă, în Bucureşti, la vârsta de 62 de ani, anunță Uniunea Scriitorilor din România.

Ceremonia de înmormântare va avea loc luni, la ora 10:30, la Cimitirul Privat din Comuna Bragadiru.

”Ion Zubaşcu a fost mult apreciat de colegii de breaslă pentru puritatea sa morală ca şi pentru blândeţea şi vocaţia prieteniei pe care le-a arătat întotdeauna. Prin dispariţia sa, poezia română şi lumea literară pe care le-a iubit cu devotament suferă o grea pierdere”, se arată în comunicatul Uniunii Scriitorilor din România. Ion Zubaşcu s-a născut pe 18 iunie 1948, la Dragomireşti, Maramureş.

 A predat vreme de 15 ani limba şi literatura română în Maramureş. Zubaşcu a făcut parte din cenaclul ”Flacăra”.

Din 1983 a locuit în Bucureşti, unde a lucrat ca ziarist la numeroase publicaţii, printre care Evenimentul zilei şi România liberă. Şi-a încheiat cariera ca redactor la revista Viaţa Românească.

Ion Zubaşcu a publicat volumele de versuri ”Gesturi şi personaje”, debutul său la editura Albatros, în 1982, ”Copilării” (antologie de scriere creatoare) (1982), ”Omul de Cuvânt” (1991), ”Întoarcerea la Dumnezeu” (1995), ”Omul disponibil (I)” (1999), ”Omul disponibil (II)” (2009). Ultima sa carte, ”Moarte de om. O poveste de viaţă”, a apărut în 2010.

A publicat în majoritatea revistelor prestigioase de literatură din România. A primit numeroase premii pentru poezie, muzică şi jurnalism, iar recent a primit marele premiu al concursului ”Cartea Anului 2010” organizat de Reţeaua literară. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.