Acasă Uncategorized Bucuresti: Guvernul a modificat contractul privind acordarea asistentei medicale

Bucuresti: Guvernul a modificat contractul privind acordarea asistentei medicale

DISTRIBUIȚI

101308 – 26052011 – În ședința de Guvern de miercuri a fost modificat contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011-2012. Una dintre modificări vizează abrogarea articolului care prevede că în situaţia în care medicii de familie nu încheie contract cu casele de asigurări de sănătate medicii din ambulatoriu au dreptul de a acorda servicii medicale prevăzute pentru asistenţa medicală primară. Modificările, propuse de Ministerul Sănătăţii şi aprobate de Executiv, vizează în principal medicina primară, dar şi relaţia contractuală dintre farmacii şi casele de asigurări de sănătate. Conform actului normativ, numărul de puncte pe care medicii de familie le primesc atunci când realizează servicii medicale nu se mai ajustează în funcţie de gradul profesional. De asemenea, au fost reformulate reglementările privind sancţiunile aplicate la nivelul asistenţei medicale primare pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale. 

 

 

 

 

Astfel, dacă până în prezent la prima abatere de la contractul încheiat cu casa de asigurări de sănătate sancţiunea consta în diminuarea punctului per capita cu 10%, la a doua abatere – cu 20% iar la cea de-a treia – cu 30%, în noua formă, actul normativ prevede ca pentru prima abatere constatată sancţiunea să fie avertisment scris, după care la următoarea abatere se scade valoarea punctului cu 10% iar la a treia abatere se reziliază contractul pe care cabinetul îl încheie cu casa de asigurări de sănătate. 

A fost abrogat articolul care prevedea că în situaţia în care medicii de familie nu încheie contract cu casele de asigurări de sănătate medicii din ambulatoriu au dreptul de a acorda servicii medicale prevăzute pentru asistenţa medicală primară. 

În ceea ce priveşte farmaciile, s-a introdus prevederea conform căreia un farmacist îşi poate desfăşura activitatea la cel mult doi furnizori aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.