Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministrul Predoiu, ingrijorat de numarul mare de romani care mor in...

Bucuresti: Ministrul Predoiu, ingrijorat de numarul mare de romani care mor in inchisorile italiene

DISTRIBUIȚI

– 100734 – 06052011Cătălin Predoiu, ministrul Justitiei, a discutat cu preşedintelui Comisiei afaceri externe şi comunitare a Camerei Deputaţilor a Republicii Italiene despre transferul persoanelor condamnate, cărora li s-a aplicat măsura expulzării sau aceea a conducerii la frontieră. Măsura se aplică în baza Convenţiei de la Strasbourg  şi în baza Acordului dintre România şi Republica Italiană asupra transferării  persoanelor condamnate semnat la Roma, la 13 septembrie 2003, ratificat de România prin Legea nr. 83/2006.

 

Ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a arătat îngrijorat de numărul mare de deţinuţi români decedaţi în ultimii ani în penitenciarele din Italia şi pentru cei intraţi în greva foamei.

 Stefano Stefani şi-a exprimat totala deschidere în ceea ce priveşte problematica transferării persoanelor condamnate între cele două ţări.

Optimizarea măsurilor privind transferarea persoanelor condamnate este un subiect de interes comun, care presupune o atentă analiză a legislaţiilor şi a modului de aplicare a acestora. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.