Acasă Uncategorized Bucuresti: Pompierii bucuresteni vor fi scoliti la Paris

Bucuresti: Pompierii bucuresteni vor fi scoliti la Paris

DISTRIBUIȚI

100994 – 16052011 –    Brigada de Pompieri din Paris va asigura anual formarea unui ofiter român pentru pozitia de comandant de interventie în cadrul cursului de Comandant al Operatiunilor de Salvare. Pregătirea pompierilor români se va face în cadrul unui partenriat de tipul ”WIN-WIN”, care se va încheia între ISU Bucuresti si Brigada de Pompieri pariziană.

Între 8 si 13 mai a.c., o delegatie a Brigăzii de Pompieri din Paris, condusă de gen. Glin Gilles, s-a aflat în vizită la ISU Bucuresti.

Discuţiile purtate de reprezentanţii Brigăzii de Pompieri din Paris şi ai ISUMB se vor finaliza cu încheierea unui acord între cele două instituţii, instruirea de către partea franceză, anual, a unui ofiţer la cursul de Comandant al Operaţiunilor de Salvare (comandant intervenţie) şi efectuarea unor schimburi de experienţă în domeniile  stingerii incendiilor, CBRN şi a medicinii de urgenţă.

Pe întreaga perioadă, delegaţia franceză a fost însoţită de col. dr. ing. Stelian Duduş – seful ISUMB, a vizitat mai multe locaţii şi a participat la activităţi ce au întregit imaginea de ansamblu şi informaţiile privitoare la organizarea şi funcţionarea inspectoratului, misiunile acestuia, dotarea tehnică de intervenţie şi nu în ultimul rând, rolul acestuia în cadrul Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă.

Pe parcursul vizitei, delegaţia franceză s-a întâlnit la sediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă cu col Marcel Lucaciu – Inspector General şi la sediul Unităţii de Primiri Urgenţe al Spitalului Clinic de Urgenţă cu dr. Bogdan Opriţa – medic sef coordonator al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare.

Delegaţia franceză a fost prezentă la activităţile desfăşurate la sediul inspectoratului, vineri, 13 mai a. c., cu ocazia aniversării a trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare – Bucureşti, evidenţiind bilanţul impresionant al activităţii serviciului nou înfiinţat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.