Acasă Uncategorized Bucuresti: Recunostinţă militară pentru Dumitru Prunariu

Bucuresti: Recunostinţă militară pentru Dumitru Prunariu

DISTRIBUIȚI

101135 – 19052011 – Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea i-a conferit generalului-maior în rezervă Dumitru Dorin Prunariu Emblema „Onoarea Armatei României”, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate şi pentru merite deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României.

Dumitru Prunariu, al 103-lea pământean care a ajuns în spaţiu, ofiţer al Armatei României în perioada 1978-2007, a efectuat pregătirea completă de specialitate necesară realizării unui zbor cosmic în Orăşelul Stelar de lângă Moscova, unde a obţinut, după trei ani, note maxime la examenele finale de calificare, fiind repartizat în echipaj cu cosmonautul rus Leonid Popov.

În perioada 14-22 mai 1981, cei doi astronauţi au efectuat, la bordul navei cosmice Soyuz-40 şi al laboratorului spaţial Saliut-6, un zbor cosmic cu o durată totală de şapte zile, 20 de ore şi 42 de minute. Pe timpul zborului, au fost realizate mai multe experimente ştiinţifice din domeniul astrofizicii, al studiului radiaţiilor cosmice, al tehnologiilor spaţiale, al medicinei, biologiei şi psihologiei, experimente gândite şi proiectate în cea mai mare parte de specialişti români.

În calitate de preşedinte al Agenţiei Spaţiale Române, membru al Comisiei de Astronautică a Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, Membru fondator al Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului Cosmic, membru al Academiei Internaţionale de Astronautică, preşedinte al Subcomitetului Ştiinţific şi Tehnic al Comitetului ONU pentru explorarea în scopuri paşnice a spaţiului extraatmosferic, generalul Dumitru Prunariu, doctor în ştiinţe aero-spaţiale, a contribuit permanent la ridicarea prestigiului Armatei şi României. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.