Acasă Uncategorized Bucuresti: Sanctiuni mai dure pentru furtul de material lemnos

Bucuresti: Sanctiuni mai dure pentru furtul de material lemnos

DISTRIBUIȚI

101105 – 19052011 – Ministerul Mediului ar putea cere înăsprirea sancţiunilor aplicate pentru furtul de material lemnos. Potrivit ministrului László Borbély “orice faptă de acest gen va fi considerată infracţiune şi se va pedepsi cu închisoarea”. Demnitarul a arătat, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu ministrul de Interne că problemele cele mai grave sunt semnalate în zona privată, pentru că “pădurile nu sunt păzite şi nu putem interveni decât prin astfel de acţiuni de control”. De asemenea, ministrul Mediului a arătat că în urma comparării cifrelor din documente şi statistici, a observant că furtul de lemne este considerat infractiune după ce depăşeşte 5 mc. Din documente se poate observa că cele mai multe astfel de fapte sunt la limita celor 5 mc., motiv pentru care a cerut înăsprirea legislaţiei în acest domeniu şi considerarea ca infracţiune a sustragerii oricărei cantităţi de material lemnos.

 

 

 

 

 

 

 

În ceea ce priveşte statisticile existente pentru în primele 4 luni ale anului curent, au avut loc 12.300 acţiuni şi controale comune ale Ministerului Mediului şi Ministerului de Interne, în urma cărora au fost constatate 3.403 infracţiuni şi aplicate 8.780 de contravenţii, în valoare de 193.584.668 lei. Cantitatea de material lemnos confiscată a fost de 30.889 mc., în valoare de 57.306.949 lei.

Ca urmare a acţiunilor desfăşurate în sistem integrat de instituţiile statului, în primul trimestru din 2011, numărul infracţiunilor sesizate a crescut cu 15%, au fost cercetate mai mult cu 44% persoane faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010, iar volumul de masă lemnoasă tăiată ilegal a scăzut cu 3%.

Ministrul Traian Igaş a arătat că în primul trimestru al anului 2011, au fost desfăşurate peste 8.850 de descinderi în teritoriu şi au fost date amenzi in cuantum de 193 milioane lei, întocmindu-se totodată 2317 de dosare penale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.