Acasă Uncategorized Bucuresti: Secretarul de stat Aurescu participă la reuniunile CAE și CAG de...

Bucuresti: Secretarul de stat Aurescu participă la reuniunile CAE și CAG de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

101205 – 23052011 – Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru Afaceri Europene, participă la reuniunile Consiliilor Afaceri Externe (CAE) şi Afaceri Generale (CAG), de la Bruxelles.

CAE evaluează situaţia din vecinătatea sudică a Uniunii (cu accent pe evenimentele din Libia, Siria şi Yemen) şi evoluţiile recente din Orientul Mijlociu, precum și situaţia politică şi de securitate din regiunea Caucazului de Sud. De asemenea, vor fi evaluate perspectivele politicii UE în domeniul drepturilor omului şi vor fi discutate principalele elemente ale abordării cuprinzătoare a UE pentru Sudan. În atenţia miniştrilor se vor mai afla metodele de lucru şi procedurile specifice Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), precum şi situaţia din Bosnia şi Herţegovina.

Principalul subiect de pe agenda CAG este pregătirea Consiliului European de vară. Temele de discuţie de pe agenda liderilor europeni din 24 iunie sunt migraţia, politicile economice (semestrul european, pachetul legislativ pentru consolidarea guvernanţei economice) şi procesul de aderare a Croaţiei la UE.

CAG va aproba raportul preşedinţiei ungare referitor la cadrul european pentru strategiile naţionale de integrare a romilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.