Acasă Uncategorized Bucuresti: Ultima zi pentru depunerea declaratiilor de vent pentru 2010

Bucuresti: Ultima zi pentru depunerea declaratiilor de vent pentru 2010

DISTRIBUIȚI

100989 – 16052011 –    Astăzi, luni, 16 mai, este ultima zi în care persoanele fizice pot depune declaratiile de venit pentru 2010, termenul limită fiind prelungit cu o zi pentru că 15 mai a fost zi nelucrătoare.

Depunerea formularului 200 după 16 mai se sanctionează cu amendă între 10 si 100 lei.

Contribuabilii persoane fizice trebuie să completeze formularul 200, dacă au obtinut în 2010 venituri din activităti independente (activităti comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuală), din cedarea folosintei bunurilor (închirieri, arendă), din activităti agricole (de felul cultivării florilor, a legumelor în sere, a pepinierelor etc.), din operatiuni de valută la termen si din transferul titlurilor de valoare (actiuni).

Declaratiile de venit pot fi depuse direct la sediul administratiei fiscale de domiciliu, la oficiul postal prin scrisoare recomandată sau online, pe site-ul ANAF.

Potrivit reprezentantilor ANAF, pentru depunerea on-line a Declaratiei privind veniturile realizate, persoanele fizice trebuie să detină certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditati în conditiile Legii nr.455/2001 privind semnatura electronică si să se înregistreze ca utilizator ai serviciului ”Depunere declaratii online”, prin transmiterea, în format electronic, a documentului de confirmare a certificatului calificat, existent pe site-ul ANAF.

Aceeasi obligatie o au si cei care au realizat venituri în străinătate, dacă îndeplinesc trei ani consecutivi conditiile de rezidentă în România, adică se află în tară pentru o perioadă sau mai multe perioade care, cumulate, depăsesc 183 de zile într-un an calendaristic. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.