Acasă Uncategorized Bucuresti: Vântu, judecat cu uşile inchise din cauza ”mediatizării excesive”-

Bucuresti: Vântu, judecat cu uşile inchise din cauza ”mediatizării excesive”-

DISTRIBUIȚI

101153 – 20052011 – Din cauza mediatizării excesive, dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu este acuzat, alături de Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian, de favorizarea lui Nicolae Popa, va fi judecat în şedinţă secretă, a decis vineri Tribunalul Bucureşti.

Sorin Ovidiu Vântu a fost adus, vineri, la Tribunalul Bucureşti, la un nou termen în dosarul în care omul de afaceri a fost trimis în judecată, alături de Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian. La începutul şedinţei de judecată, judecătoarea Viorica Dinu a pus în discuţie, din oficiu, publicitatea şedinţei de judecată. Magistratul a invocat articolul 290 alineatul 2 din CPP, având în vedere faptul că în presă au apărut articole cu tentă tendenţioasă, dar şi ”mediatizarea excesivă” a cazului. De asemenea, judecătoarea a invocat faptul că unele cereri din dosar ar fi fost luate sub presiune, fără însă a da detalii.

Avocaţii celor trei inculpaţi au fost de acord cu secretizarea şedinţei de judecată, în timp ce procurorul a invocat faptul că nu sunt îndeplinite condiţiile articolului 290 alineat 2 din CPP. Instanţa a decis ca procesul să se judece în şedinţă secretă, astfel că reprezentanţii mass-media şi publicul au fost evacuaţi din sala de judecată.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată, în octombrie, 2010 Parchetul General, pentru favorizarea infractorului, în dosarul privind fuga din ţară a lui Nicolae Popa, alături de Octavian Ţurcan şi de Alexandru Stoian.

Potrivit Parchetului General, Vântu şi Stoian sunt acuzaţi că l-au sprijinit pe Nicolae Popa, făcând demersuri pentru îngreunarea procedurilor de extrădare din Indonezia. În perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vântu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 de euro, convenite cu Nicolae Popa, două tranşe de 50.000 de euro, respectiv 20.000 de euro. Nicolae Popa folosea banii pentru a se ascunde şi a nu fi pus în executare mandatul european de arestare emis pe numele său, pentru 15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.

Totodată, din cercetări a mai rezultat că, în acest scop, Vântu a identificat şi modalităţile concrete de transfer al banilor, menite să prevină identificarea tranzacţiilor şi persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro a fost pus în executare de Octavian Ţurcan.

De asemenea, din probele administrate a mai rezultat că, pe 11 noiembrie 2009, Sorin Ovidiu Vântu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o altă tranşă, de 20.000 de euro, sumă ce urma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de care Nicolae Popa avea nevoie pentru a nu fi descoperit de autorităţile judiciare.

Mai mult, după arestarea, pe 2 decembrie 2009,în Indonezia, a lui Nicolae Popa, Vântu şi Stoian au continaut să-l sprijine, îngreunând procedura de extrădare în România – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.