Acasă Uncategorized Bucuresti: Verzii atrag atenţia politicenilor că trebuie să acţioneze intr-o manieră ecologistă...

Bucuresti: Verzii atrag atenţia politicenilor că trebuie să acţioneze intr-o manieră ecologistă permanent

DISTRIBUIȚI

101160 – 20052011 – Cu ocazia Zilei Internaţionale a Biodiversităţii (22 Mai 2011), Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni (European Greens), reaminteşte că politicienii trebuie să acţioneze într-o manieră ecologistă, nu doar să pretindă că sunt preocupaţi de curăţenie şi natură.

Pentru verzii din lumea întreagă, Ziua Biodiversităţii înseamnă un semnal de alarmă tras pentru protejarea organismelor vii şi pentru salvarea diversităţii în cadrul speciilor şi a ecosistemelor.

Cu ocazia acestei zile importante, Partidul Verde atrage atenţia conducerii statului român asupra rolului esenţial al biodiversităţii în conservarea mediului. Pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti, cetăţeanul român se confruntă cu o birocraţie obositoare doar pentru a afla câteva informaţii simple despre natură.

Preşedintele executiv, Mugur Mihăescu, subliniază că “nu avem suficient spaţiu verde pentru oamenii din mediul urban în general şi în special pentru cei din Bucureşti. Parcul reprezintă un fragment din natură, o sursă de aer curat, de relaxare. În mod normal ar trebui să existe un parc la 5 minute de mers pe jos pentru casa fiecărui bucureştean. Bucureştiul este evident o capitală europeană care nu beneficiază de suficient spaţiu verde. Problema protejării parcurilor şi a biodiversităţii pe care aceştia o adăpostesc nu a atras sufucient atenţia autorităţilor. Politicienii şi administraţia  nu au ajuns încă să conştientizeze importanţa conservării spaţiului verde.” – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.