Acasă Uncategorized Bucureşti: A fost deschis primul Centru Pilot de Coordonare a Serviciilor de...

Bucureşti: A fost deschis primul Centru Pilot de Coordonare a Serviciilor de Ingrijiri la Domiciliu din Bucuresti

DISTRIBUIȚI

101188 – 22052011 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat sâmbătă la inaugurarea sediului primului Centru Pilot de Coordonare a Serviciilor de Ingrijiri la Domiciliu din Bucuresti. Proiectul a fost demarat in urma cu doi ani de Fundatia Crucea Alb-Galbena, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala de Asistenta Sociala. Oprescu le-a multumit reprezentantilor Fundatiei “Crucea Alb-Galbena” pentru cei 15 ani de activitate dedicati persoanelor cu posibilitati reduse, care au nevoie de ingrijire medicala, si i-a asigurat ca-i va sprijini si in continuare in extinderea activitatii pe care o desfasoara.
“Acestia sunt oamenii pe care ii ingrijim, acestia sunt batranii si bolnavii nostri. Vreau sa va spun ca sunt aproape 20 de ani de cand cunosc eforturile depuse de aceasta fundatie. Va asigur ca vom respecta ceea ce am promis ca facem pentru populatia acestui oras. Vom incerca sa marim aria de responsabilitate, insa avem nevoie de toate mijloacele logistice necesare pentru ca aceasta ingrijire la domiciliu sa poata fi facuta cu responsbilitate si professionalism si sa se adreseze in special persoanelor care nu au posibilitati de a se trata, de a merge la doctor. Vreau sa stiti ca suntem preocupti de ceea ce se intampla aici si ca, si de acum inainte, vom sti sa raspundem nevoilor oamenilor care au nevoie de noi, a declarat primarul general.

la randul sau, Mariuca Ivan, directorul general al Fundatiei “Crucea Alb-Galbena”, a aratat ca: “ in toti acesti ani am reusit sa obtinem statut de utilitatea publica, purtand numarul unu la acreditare, autorizare si contractare a serviciilor. Autoritatile au invatat alaturi de noi pasii ingrijirii la domiciliu , reusind sa multiplicam la nivel national modelul Crugea Alb-Galbena Romania. Am devenit membri fondatori ai unor institutii de profil si am primit recunosterea unor institutii reprezentative. Toate acestea au necesitat efort. Am fost dezamagiti ca, in loc sa fi utilizat energii importante pentru cresterea calitatii si diversitatii serviciilor precum si pentru perfectionarea continua a echipei, am irosit forte importante in cautarea resurselor. Dupa un drum lung, cu sprijinul partenerilor nostri, astazi reusim sa le venim in ajutor celor care au nevoie de noi”.

Centrul Pilot de Coordonare a Serviciilor de Ingrijiri la Domiciliu, proiectul Fundatiei Crucea Alb-Galbena si al Primariei Municipiului Bucuresti, realizat prin Directia Generala de Asistenta Sociala, si-a inceput activitatea in urma cu doi ani si si-a propus sa raspunda nevoilor persoanelor cu posibilitati materile reduse, aflate in stare de dependenta la domiciliu, ce nu pot primi asistenta indelungata in spital si care nu sunt eligibile pentru alte proiecte privind ingrijirile medico-sociale. – www.promptmedia.ro



LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.