Acasă Uncategorized Bucureşti: A început realizarea Registrului naţional al bolnavilor de diabet

Bucureşti: A început realizarea Registrului naţional al bolnavilor de diabet

DISTRIBUIȚI

101009 – 16052011 –   Comisia de diabet a Ministerului Sanatatii si-a dat acordul pentru implementarea programului informatic RoDiab Diabetes Patient Management System. Acesta va exista la nivelul tuturor unitatilor sanitare care deruleaza Programul national de diabet zaharat la noi in tara.

            In momentul de fata, proiectul de ordin privind infiintarea Registrului national pentru diabet a fost publicat pe site-ul MS pentru dezbatere.

            Registrul va fi coordonat stiintific de catre Comisia de diabet din MS, fiind coordonat tehnic la nivel national de catre Institutul National de Sanatate Publica prin intermediul Centrului National de Statistica si Informare in Sanatate Publica si Centrul National de Evaluare si Promovare a Starii de Sanatate.

            Elaborarea acestui proiect de ordin a fost necesar pentru a pune in executare dispozitiile legale si pentru a se asigura cadrul legal necesar realizarii, implementarii si managementului Registrului narional de diabet zaharat.

            Pe de alta parte, infiintarea Registrului national de diabet zaharat ca entitate juridica reprezinta o conditie prealabila necesara si obligatorie pentru a asigura functionarea acestuia in conformitate cu prevederile legale in vigoare si in deplin acord cu obligatiile contractuale asumate prin contractul incheiat intre parti se arata in nota de prezentare a actului normativ.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii considera ca realizarea si implementarea Registrului national de diabet zaharat la nivelul tuturor unitatilor sanitare din Romania care deruleaza programul va aduce reale beneficii Ministerului Sanatarii intrucat, pe de o parte, va permite fundamentarea corecta a acestui program pe nevoile populariei, evidenriate din date obiective, iar pe de alta parte, va duce la utilizarea eficienta a resurselor alocate pentru indeplinirea obiectivelor si indicatorilor aprobati in cadrul acestuia.

            „Pentru a gestiona mai bine problema diabetului in tara, in primul rand ar trebui sa avem o evidenta exacta a numarului de pacienti cu diabet zaharat”, a explicat pentru PaginaMedicala.ro prof. univ. dr. Viorel Serban, specialist in diabetologie pediatrica si presedinte al Organizatiei Nationale Romane pentru Ocrotirea Copilului si Adolescentului cu Diabet Zaharat (ONROCAD).  www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.