Acasă Uncategorized Bucureşti: Angajaţii, pasivele şi clienţii Anglo-Romanian Bank Ltd (ARBL) vor fi transferaţi...

Bucureşti: Angajaţii, pasivele şi clienţii Anglo-Romanian Bank Ltd (ARBL) vor fi transferaţi la BCR

DISTRIBUIȚI

101210 – 23052011 – Federaţia Sindicatelor din Asigurări si Bănci (FSAB), membră a CNS “Cartel ALFA”, sprijină salariaţii Anglo Romanian Bank Limited (ARBL) în procesul de transfer către Banca Comercială Romană S.A. (Group Erste). Marti 24 mai 2011 vor avea loc primele discutii intre conducerea BCR si reprezentatii FSAB si ai Sindicatului Functionarilor Bancari (“SFB”), urmand ca vineri, 27 mai 2011, reprezentantii celor doua grupuri sindicale sa se intalneasca cu presedintele BCR S.A., Dominic Bruynseels.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Grupului Erste, se află în plin  proces de integrare a subsidiarei sale din România, Anglo Romanian Bank Limited (ARBL), anunţat prin comunicatul de presa din data de 1 aprilie 2011. În cadrul acestui proces activele, pasivele, clienţii şi angajaţii Anglo-Romanian Bank Ltd (ARBL) vor fi transferaţi in BCR. Prin acelaşi comunicat de presa, BCR a declarat ca „Angajaţii ARBL din România (96 salariaţi) vor fi transferaţi în BCR, în conformitate cu legislaţia românească care reglementează protecţia salariaţilor în cazul unui transfer de întreprinderi (regulamentul TUPE). BCR face toate eforturile pentru a găsi oportunităţi potrivite de angajare în cadrul BCR pentru toţi angajaţii ARBL.

În conformitate cu Legea 67/2006 privind protecţia angajaţilor în cazul fuziunii/cesiunii de întreprinderi şi a regulamentului TUPE aplicabil statelor membre ale UE, drepturile şi obligaţiile ARBL care decurg din contractele individuale de muncă încheiate cu salariaţii, precum şi cele din contractul colectiv de muncă aplicabil la nivel ARBL, existente la data transferului, vor fi transferate integral către BCR, iar condiţiile de muncă ale salariaţilor nu vor putea fi modificate substanţial.

La această dată, conform documentelor comunicate ARBL de către BCR, salariaţii nu vor fi transferaţi integral către BCR. Totodată, pentru salariatii care vor fi transferaţi către BCR, drepturile din contractele individuale de muncă ale acestora nu sunt preluate, iar condiţiile de muncă sunt modificate substantial de către BCR.

Fata de acestea, FSAB, membra a CNS „Cartel ALFA” şi Sindicatul Functionarilor Bancari (SFB) din ARBL, îşi exprimă  dezacordul faţă de modalitatea de aplicare a legislaţiei româneşti şi europene de către o instituţie de credit cu capital european, de prim rang, care activează pe piaţa din România  şi care foloseşte forţa de munca a peste 8.000 de angajaţi.

Federaţia Sindicatelor din Asigurări si Bănci – FSAB, membră al CNS „Cartel ALFA” si SFB, îşi exprimă preocuparea faţă de condiţiile în care BCR realizează preluarea resurselor umane în cadrul acestui transfer, deoarece se poate crea un precedent periculos pentru toţi salariaţii care vor trece printr-un proces similar. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.