Acasă Uncategorized Bucureşti: Anul şcolar viitor va avea vacanţe mai lungi

Bucureşti: Anul şcolar viitor va avea vacanţe mai lungi

DISTRIBUIȚI

101242 – 24052011 – Anul scolar 2011 – 2012 va continua sa fie organizat pe semestre, primul urmand sa inceapa luni, 12 septembrie si sa se incheie pe 23 decembrie 2011, a declarat marti ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. El a precizat ca vacanta de iarna va fi mai lunga cu o saptamana decat in mod obisnuit. Vacanta de iarna prelungita cu o saptamana va duce la scaderea absenteismului. Sunt zone in care copiii nu pot ajunge la scoala in zilele grele de iarna si tot iarna multi dintre copii se imbolnavesc si lipsesc, ori prelungirea vacantei ajuta aici”, a explicat el. O noutate fata de anul acesta este disparitia vacantei din luna februarie si faptul ca vacanta de primavara este de doua saptamani.  Semestrul al II-lea va incepe pe 16 ianuarie si se va finaliza vineri, 6 aprilie, iar vacanta de primavara incepe pe 7 aprilie si va dura pana pe 22 aprilie 2012, a adaugat ministrul, intr-o conferinta de presa. Semestrul al II-lea va continua dupa vacanta, pana pe 22 iunie, iar vacanta de vara este programata in intervalul 23 iunie – 9 septembrie.

 

 

 

 

Numarul de zile de scoala este identic cu cel din acest an scolar. „O initiativa noua va avea loc in saptamana de dinaintea vacantei de primavara. Se va organiza o saptamana numita ‘Scoala altfel’, iar aceasta saptamana, care este o initiativa noua, va avea un set de actiuni specifice: timpul din aceasta saptamana va fi rezervat activitatilor extrascolare, cu consultarea elevilor, a cadrelor didactice si a parintilor. Tot acum vor avea loc fazele nationale pe discipline ale olimpiadelor scolare. Vor fi activitati culturale, tehnico-stiintifice, sportive”, a precizat Daniel Funeriu.

In ceea ce priveste Bacalaureatul cuvantul cheie este stabilitatea, a subliniat ministrul Educatiei. „Bac-ul din acest an si modul de desfasurare este cvasi-identic cu cel din anul trecut, mai putin calendarul, evident. Elevii sustin exact aceleasi probe. M-am angajat sa aduc stabilitate in sistem si exact acest lucru facem in acest moment”, a spus el.

In ceea ce priveste procedura prin care organizatiile de parinti vor putea supraveghea BAC-ul, ministrul a explicat ca o ONG trebuie sa se acrediteze la inspectorat, anunta ca vrea sa participe la supraveghere si, conform procedurilor tehnice (nu au voie sa comunice cu elevii, cu cadrele didactice, nu au voie sa cunoasca subiectele) vor putea participa la supraveghere. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.