Acasă Uncategorized Bucureşti: Atracţii în Noaptea Muzeeelor la Muzeul Naţional de Istorie a României

Bucureşti: Atracţii în Noaptea Muzeeelor la Muzeul Naţional de Istorie a României

DISTRIBUIȚI

100934 – 12052011 –  Sub genericul „Istorie şi memorie” Muzeul Naţional de Istorie a României vă aşteaptă să-i treceţi pragul cu prilejul Nopţii Muzeelor, sâmbătă 14 mai 2011, de la orele 14.00 şi până la 2.00 dimineaţa. Muzeul va putea fi vizitat gratuit cu acest prilej.

Programul din acest an cuprinde expoziţii, proiecţii de film, concerte, ateliere pedagogice. Principalele atracţii ale programului de evenimente special pregătit cu acest prilej sunt: vizite ghidate gratuite în Tezaurul Istoric al României, atelierul pedagogic „Historia Viva” – o nouă perspectivă asupra Columnei lui Traian, însoţită de proiecţii ale reconstituirilor tridimensionale ale Forului lui Traian de la Roma şi a Forului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa; exponatul lunii – Coroana Regilor României şi difuzarea în premieră a documentarului „Coroana României”; micro-expoziţia “Memoria unui muzeu prin arheologie publică” care prezintă istoria „nevăzută” a amplasamentului şi a clădirii în care funcţionează astăzi muzeul, respectiv unul din vechile hanuri bucureştene; spectacol de fire dance.

Programul de activităţi al Muzeului Naţional de Istorie a României cu prilejul celebrării Nopţii Muzeelor în data de 14 mai 2011 este reunit sub genericul “Istorie şi memorie”, astfel muzeul dorind să ofere publicului prilejul de a cunoaşte mai îndeaproape istoria şi rolul acesteia în memoria colectivă a unei naţiuni.www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.