Acasă Uncategorized Bucureşti: Avertismentul lui Adrian Năstaese:a irita in permanenta Rusia este o “eroare...

Bucureşti: Avertismentul lui Adrian Năstaese:a irita in permanenta Rusia este o “eroare de strategie”

DISTRIBUIȚI

101182 – 22052011 – Adrian Nasatse, presedintele Consiliului National al PSD, a criticat, sambata, politica presedintelui Traian  Basescu in privinta Rusiei, apreciind ca a irita in permanenta Rusia este o “eroare de strategie” si “o dovada de prostie”. ““Rusia este in vecinatatea Romaniei si lucrul acesta nu-l vom putea schimba, indiferent cat de tare se va enerva in continuare Traian Baswescu. A irita in permanenta Rusia, fiind membra NATO, fiind membru al UE, dupa parerea mea este o mare greseala, o eroare de strategie si de politica externa”, a comentat Adrian Nastase. El a adaugat ca dorinta de a irita “in permanenta” Rusia este „o dovada de prostie si, in orice caz, nu dovada de inteligenta strategica, pentru o tara care ar fi putut sa-si gaseasca in proximitate si surse pentru o energie mai ieftina si o piata de desfacere mai larga pentru multe dintre produsele sale.

 

 

 

 

 

 

Numărul doi din PSD considera ca scutul antiracheta se bazeaza pe o prezumtie care este depasita, aratandu-se rezervat in privinta eficientei acestui mecanism, apreciind si ca subiectul nu ar trebui folosit intr-o disputa cu rusii “pentru a nu-i irita in mod inutil”. “Parerea mea este ca tot acest mecanism (n.r scutul antiracheta) se bazeaza pe o prezumtie care e depasita: ca atacurile vor fi de natura nucleara prin rachete balistice, intercontinentale sau cu raza scurta, medie de actiune (…) Amenintarile de securitate au forme noi, asimetrice se numesc, nu mai tin de formula in care guvernele controlau eventualele agresiuni internationale. Ele pot sa porneasca pe formule mult mai complicate, israelienii de exemplu se tem ca norii pot fi injectati cu anumite susbtante si ca prin ploi acide pot fi distruse culturile, bazinele de apa”, a afirmat Nastase, sambata, in cadrul Zilelor Portilor Deschise organizate de TSD.

El a adaugat ca proiectul va fi largit probabil in cadrul NATO. “Nu stiu cat foloseste. Celor din comuna respectiva (n.r Deveselu) probabil ca le va schimba viata in bine. Eu cred ca trebuie sa ne bucuram de aceasta chestiune, eu nu sunt impotriva acestei operatiuni, sa continue. Cat de eficienta este…. Dar n-as folosi retorica asta intr-o disputa cu Rusia. I-as trimite de fiecare data pe rusi sa discute cu americanii (…) Cum rusii au negocieri in permanenta cu NATO, vor putea sa trateze cu ei direct aceasta chestiune. Nu i-as irita in mod inutil pe o chestiune pe care rusii stiu foarte bine care e valoarea strategica a acestor componente pe care noi le amplasam”, a mai spus Nastase. Social-democratul a apreciat ca daca rusii vor sa trimita rachete spre americani, “nu se vor lovi foarte tare” de scuturile din Romania, iar daca vor sa creeze o problema
pentru Romania, “n-o vor crea prin rachete intercontinentale”. –
www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.