Acasă Uncategorized Bucureşti: BNR respinge la CEC doi vicepreşedinţi propuşi de PDL

Bucureşti: BNR respinge la CEC doi vicepreşedinţi propuşi de PDL

DISTRIBUIȚI
bnr

100854 – 10052011 – Banca Nationala a respins nominalizarile Ministerului Finantelor, care reprezinta statul ca actionar al CEC Bank, privind instalarea lui Andrei Stamatian, fiul prefectului de Cluj, in functia de prim-vicepresedinte cu atributii pe financiar, si a lui Razvan Andrei Micu, consilier al ministrului Gheorghe Ialomitianu, ca vicepresedinte pe retail, afirma surse bancare, citate de Ziarul Financiar. Finantele sunt acum nevoite sa „reformuleze” nominalizarile: Stamatian, 34 de ani, este desemnat tot pentru rangul de prim-vicepresedinte al bancii de stat, dar de data aceasta ca responsabil cu retailul, in timp ce lui Micu ii va fi atribuit un post de membru neexecutiv al Consiliului de Administratie.

Stamatian si Micu au fost principalele schimbari pe care Ministerul Finantelor, controlat de PDL, a incercat sa le opereze in echipa de management a lui Radu Ghetea, care detine functia de presedinte al CEC din 2007.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ghetea fusese numit la conducerea CEC de catre ministrul liberal Varujan Vosganian si a beneficiat constant de sustinerea BNR, sustinere care i-a asigurat si reinnoirea mandatului care tocmai ii expira.

Intr-un mod mai putin obisnuit pentru o institutie de stat, in care numirile sunt de regula politice, el a avut libertatea de a-si alege colaboratorii si astfel l-a adus la CEC pe Gheorghe Carabasan, un veteran al sistemului bancar, pe care l-a promovat in 2008 ca prim-vicepresedinte. De asemenea, a adus-o pe Mihaela Lucica Popa ca vicepresedinte pe corporate tot in 2007. Cu toate acestea, politicul a avut in mod constant tentative de a se infiltra sub o forma sau alta in conducerea celei mai mari banci de stat, insa cel putin la nivel de presedinte a fost rupta traditia schimbarilor operate de fiecare data cand un alt partid venea la putere. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.