Acasă Uncategorized Bucureşti: Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul s-a redus cu 5,5%...

Bucureşti: Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul s-a redus cu 5,5% în primul trimestru al anului

DISTRIBUIȚI

100662 – 04052011 – Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut cu 5,5% in primul trimestru al anului, pe fondul reducerii vanzarilor de produse alimentare si carburanti, conform datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS). In luna martie, afacerile din comert au crescut comparativ cu luna anterioara, insa au scazut fata de aceeasi luna a anului trecut.

In perioada ianuarie-martie, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul s-a diminuat comparativ cu perioada similara din 2010 ca urmare a reducerii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-10,7%), de carburanti pentru autovehicule in magazine specializate (-5,1%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-1,3%).

In luna martie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut cu 18,6% fata de luna anterioara, datorita avansului din comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+24,7%), vanzarilor de produse nealimentare (+18,6%) si de produse alimentare, bauturi si tutun (+14,9%).

Comparativ cu martie 2010, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a scazut cu 4,8% datorata diminuarii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-11,9%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-1,4%). In comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate vanzarile au ramas la acelasi nivel ca in martie 2010. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.