Acasă Uncategorized Bucureşti: Deputaţii dezbat şi votează luni moţiunea „Sistemul sanitar din Romania: alarma...

Bucureşti: Deputaţii dezbat şi votează luni moţiunea „Sistemul sanitar din Romania: alarma de cod rosu”

DISTRIBUIȚI

100795 – 09052011 – Camera Deputatilor dezbate si voteaza luni dupa-amiaza, in plen, motiunea simpla „Sistemul sanitar din Romania: alarma de cod rosu”, depusa de USL. Textul documentului a fost semnat de 114 deputati liberali si social-democrati.

Documentul a fost depus, pe 2 mai, in plenul Camerei Deputatilor de liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa.

Potrivit semnatarilor, motiunea este indreptata catre „adevaratii” responsabili pentru modul in care sistemul sanitar este distrus sistematic, respectiv presedintele Traian Basescu si Guvernul.

Initiatorii motiunii acuza ca 65% din spitalele inchise apartin unor comunitati conduse de primari ai opozitiei, in timp ce in comunitatile conduse de primari ai principalului partid sustinator al Guvernului nu s-a inchis niciun spital.

In document se mentioneaza ca presedintele Traian Basescu „a impins Romania in bratele FMI” si a propus „reducerea cheltuielilor din sanatate, a paturilor de spital, inchiderea de unitati medicale, trecerea in somaj a medicilor si asistentilor medicali, deteriorarea activitatii medicilor de familie, a interpretarilor ticaloase la adresa clasei medicale in general, la generalizarea saraciei din sistemul sanitar romanesc si lipsa de acces la tratamente, medicamente, la micsorarea salariilor, a diminuarii puterii de cumparare a pensionarilor si a salariatilor”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.