Acasă Uncategorized Bucureşti: Deputatul Cristina Pocora cere demisia ministrului Traian Igaş

Bucureşti: Deputatul Cristina Pocora cere demisia ministrului Traian Igaş

DISTRIBUIȚI

100886 – 11052011 – Deputatul PNL Cristina Pocora cere demisia ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş. „Asemeni şefului său din fruntea Guvernului, ministrul Igaşdă dovadă de incompetenţă, este incapabil să gestioneze treburile MAI fără a afecta grav vieţile a aproximativ 10.000 de poliţişi ameninţaţi cu concedierea, pe baza unor criterii cel puţin discutabile. În condiţiile în care sunt cunoscute dificultăţile de logistică cu care se confruntă Poliţia Română, în condiţiile în care se urmăreşte desfiinţarea unui număr important de posturi de poliţie din mediul rural, este foarte clar că aşa-zisa reformă marca Igaş nu va duce decât la creşterea infracţionalităţii şi la afectarea securităţii vieţii de zi cu zi a cetăţenilor”, a declarat deputatul liberal.

            Cristina Pocora subliniază că la interpelarea pe care i-a adresat-o ministrului prin care-i cerea să specifice care sunt criteriile pe baza cărora se vor face disponibilizările impuse de reducerea drastică a bugetului MAI, „ministrul Constantin Traian Igaş a răspuns evaziv, în termeni generali, prezentând, practic, idealuri măreţe şi lăudabile, copiate parcă din manualele de specialitate, fără a avea însă corespondent în realitate. Argumentele aduse de ministru în răspunsul său sunt de natură să mai arunce un nor de praf în ochii contribuabililor”.

            Deputatul liberal spune că este cu atât mai gravă disponibilizarea unui număr important de specialişti cu cât rezultatele bilanţului Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru anul 2010 sunt alarmante. Bilanţul menţionează peste 700.000 de infracţiuni, dintre care 33% s-au înregistrat în mediul rural. În plus, la capitolul riscuri, s-a menţionat creşterea alarmantă a infracţiunilor stradale şi a numărului de furturi din mediul rural, pe fondul dificultăţilor economice. Aceste dificultăţi economice au sporit şi numărul de fapte violente în sânul familiei.

            „Proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, aflat la votul final în Camera Deputaţilor, vine în contradicţie şi cu Strategia de ordine publică pe care tot actualul Guvern şi-a asumat-o, prin Hotărârea de Guvern nr. 1040 din 2010. Acest fapt subliniază încă o dată haosul, inconsecvenţa şi amatorismul cu care Guvernul Boc acţionează, dovedind un dispreţ profund faţă de cetăţenii români şi faţă de legile ţării”, a declarat Cristina Ancuţa Pocora. Deputatul PBL critică şi declaraţia premierului Emil Boc, care a afirmat că proiectul nu urmăreşte scoaterea din sistem a unui anume număr de angajaţi, ci prioritizarea nevoilor din sistem şi că menirea poliţiştilor este să stea pe stradă, nu în birouri. „Şi în stradă cum să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, domnule premier, în condiţiile în care dotările, echipamentul şi raţiile de combustibil nu le asigură condiţii normale pentru a-şi face datoria? Sună foarte bine expresia prioritizarea nevoilor din sistem, dar nu cumva aceste priorităţi îi vizează tocmai pe cei care stau în birouri, care beneficiază de câţiva ani, fără excepţie, de stimulente şi de protecţie politică?”, se întreabă deputatul PNL.

            Consecinţele adoptării proiectului de lege privind disponibilizările din cadrul MAI vor afecta România şi în relaţiile internaţionale. „Este vorba de pericolul ca România să nu mai fie admisă în spaţiul Schengen, fiind în imposibilitatea de a îndeplini cerinţele impuse de comunitatea internaţională”, a completat Cristina Pocora. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.