Acasă Uncategorized Bucureşti: Doi români trimişi în judecată pentru trafic de droguri sub coordonarea...

Bucureşti: Doi români trimişi în judecată pentru trafic de droguri sub coordonarea cartelului columbian din Medellin –

DISTRIBUIȚI

 100780 – 08052011 – Procurorii DIICOT i-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor Constantin Nadolu, zis „Paco”, şi Cătălin Iosef, zis „Jesi” şi „Carlitos”, pentru aderarea si sprijinirea unui grup infracţional organizat, specializat în traficul internaţional de droguri de mare risc – cocaină si heroina. 

Conform procurorilor, cei doi au aderat la o grupare de crimă organizată transfrontalieră, constituită din cetăţeni columbieni, români şi de alte naţionalităţi, având nucleul în Columbia,  reprezentat de către liderii cartelului de droguri Medellin, respectiv fraţii Miguel şi Victor Mejia Munera („Gemenii” sau „Los Mellizos”).

Activitatea infracţională a fost desfăşurată în România de către Iosef si Nadolu sub coordonarea lui Victor Manuel Porto Sanchez,  aceştia

 asigurând preluarea în România  a drogurilor de mare risc  provenind din America de Sud.

 

Victor Manuel Porto Sanchez zis „El Viejo”, de naţionalitate columbiană, este cercetat  pentru savârşirea unor infracţiuni  de trafic internaţional de droguri de mare risc şi omor.

Cei doi inculpaţi români au participat la organizarea transportării pe cale maritimă, pe ruta Ecuador (Guayaquil) – Spania (Algeciras) – Italia (Gioia Tauro) – România (Portul Constanţa – Agigea – Sud) a unor mari cantităţi de cocaină disimulate în containere încărcate cu peşte congelat.

Preluarea drogurilor era realizată sub forma  importului legal de mărfuri, inculpaţii  folosind în acest scop o societate comercială având sediul în comuna Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, pentru importarea unor  containere test, în scopul verificării reacţiei autorităţilor.

Dupa efectuarea testului, inculpaţii au şi realizat un transport efectiv de  cocaină, pe ruta maritimă Ecuador – România, destinaţia finală a drogurilor fiind către beneficiari din Europa de Vest.

La data de 5 decembrie 2007, autorităţile ecuadoriene au capturat  acest transport de 364 kg cocaină, în valoare de 22 milioane de euro, drogurile fiind disimulate în cutii  cu peşte  congelat.

Intentia inculpaţilor a fost aceea de a  trafica, pe ruta  America De Sud –  România – Vestul Europei,  cantitatea totală de 1,5 tone de cocaină, în valoare de 90 de milioane euro.

În sarcina lui Nadolu se mai reţine că, impreuna cu inculpatul Cojan Vasile şi cu alte persoane, trimise anterior în judecată de către procurorii DIICOT, a organizat transportul, pe ruta Germania- Franţa, a cantitatii de  106 kg heroina, provenind din Turcia.

Drogurile au fost ambalate in 216 pachete si ascunse printre cutii continand obiecte de mobilier, incarcate într-un autotren cu semiremorcă.

La data de 8 mai 2008, transportul de heroină a fost capturat în punctul de control al trecerii frontierei Petea.

Valoarea cantitaţii de 106 kg de heroină  este de peste 2.100.000  euro.

Cauza a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Bucureşti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.