Acasă Uncategorized Bucureşti: Dosarele pentru scutirea de la plata serviciilor de apă şi canalizare...

Bucureşti: Dosarele pentru scutirea de la plata serviciilor de apă şi canalizare pot fi depuse până la 31 mai

DISTRIBUIȚI

101057 – 17052011   Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti anunţă că au mai rămas două saptămâni în care cetăţenii municipiului Bucureşti pot depune dosare pentru scutirea de la plata serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2011.

Pot beneficia de prevederile programului social toate familiile şi persoanele singure care locuiesc pe raza municipiului Bucureşti, cu acte legale (act de proprietate sau de închiriere la domiciliul pentru care se solicită scutirea), cu cetăţenie română, ale căror venituri pe membru de familie este mai mic sau egal cu 400 lei/membru de familie, şi care nu au datorii la plata serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare (având factura plătită inclusiv pe luna aprilie 2011).

Potenţialii beneficiari sunt aşteptaţi de luni până vineri între orele 8.30 şi 16.30 să depună actele pentru scutirea de la plata serviciilor de alimentare cu apă si canalizare aferente perioadei 1 iulie – 31 decembrie, la “Centrul de asistenţă pentru persoane vârstnice” din Şoseaua Ştefan cel Mare nr. 1-3, Sector 1, Bucureşti (în spatele restaurantului Perla).

Beneficiarii sunt rugaţi să se prezinte cu: 1. certificatele de naştere ale copiilor, sau hotărârea definitivă de încuviinţare a adopţiei, de încredinţare sau plasament familial al minorului, potrivit legii, actul din care să rezulte calitatea solicitantului de tutore sau de curator 2. certificat de căsătorie, 3. acte din care să rezulte că un membru al familiei urmează o formă de învăţământ, 4.acte din care să rezulte încadrarea, potrivit legii, în categoria persoanelor cu handicap accentuat sau grav, ori în gradul I sau II de invaliditate, pentru persoanele aflate în întreţinere, după caz, 5. alte acte doveditoare privind componenţa familiei, 6. contractul locuinţei sau după caz contractul de închiriere a locuinţei sau împuternicirea legală de către proprietarul locuinţei sau de către titularul contractului de închiriere a unui alt membru de familie major, 7. acte doveditoare privind veniturile realizate de membrii familiei/persoanei singure, 8. adeverinţă eliberată de către asociaţia de proprietari din care să reiasă că nu figurează cu restanţe la facturile de apă şi canalizare la data depunerii cererii de scutire, precum şi numărul persoanelor care locuiesc la adresa solicitantului, înscrise în cartea de imobil şi luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere.

Termenul limită până la care beneficiarii pot depune actele doveditoare pentru scutirea de la plata serviciilor de alimentare cu apă si canalizare este 31 mai 2011.

În cadrul primei etape a programului, în municipiul Bucureşti s-au depus în intervalul 5 ianuarie – 30 martie 2011, un număr de 17 cereri pentru scutirea de la plata serviciilor de alimentare cu apă si canalizare aferente perioadei 1 ianuarie – 30 iunie, în acest moment fiind disponibile fonduri pentru acoperirea cheltuielilor cu serviciile de apă şi caalizare pentru un număr de 3000 de persoane, cu dosare constituite după metodologia de mai sus. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.