Acasă Uncategorized Bucureşti: Ecrane uriaşe pentru credincioşii care vor participa la sfinţirea bisericii din...

Bucureşti: Ecrane uriaşe pentru credincioşii care vor participa la sfinţirea bisericii din Vatra Luminoasă

DISTRIBUIȚI

100698 – 05052011 – Trei ecrane uriaşe vor fi montate de Primăria Sectorului 2 pentru miile de credincioşi care vor veni duminică, 8 mai a. c.să asiste la cel mai important eveniment religios care se va petrece în sector şi va oficiat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care, însoţit de un sobor de preoţi, va târnosi, lăcaşul de cult  cu hramul Adormirea Maicii Domnului, situat pe Strada Tony Bulandra.

După terminarea slujbei se va permite miilor de enoriaşi trecerea prin sfântul altar, chiar şi a femeilor, acesta fiind singurul moment când normele bisericeşti încuviinţează accesul lor în acest spaţiu al sfinţeniei.De asemenea, potrivit tradiţiei creştine, vor fi împărţite peste 10.000 de bucăţi de pânză sfinţită special, folosită la târnosirea noului lăcaş de cult, tuturor enoriaşilor care vor să fie protejaţi de Dumnezeu şi ocrotiţi de boli. Preţioasa pânză este sfinţită în cadrul unei slujbe religioase speciale pe parcursul căreia preoţii o îmbibă cu agheasmă mare de la Bobotează, ceară de albine şi miresme binefăcătoare.

Sute de picturi de o rară frumuseţe realizate de-a lungul a doi ani de zile împodobesc pereţii sfântului lăcaş de cult, adevărate opere de artă care reprezintă scene biblice din Noul şi Vechiul Testament. Tot aici se găseşte şi cea mai mare pictură zugrăvită pe pereţii unei biserici din Bucureşti cu scene din Adormirea Maicii Domnului.  www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.