Acasă Uncategorized Bucureşti: „Filtre” şi evaluări pentru „numiţii” PDL

Bucureşti: „Filtre” şi evaluări pentru „numiţii” PDL

DISTRIBUIȚI

101115 – 19052011 – Partidul Democrat Liberal va incepe evaluarea tuturor numirilor politice pe care le va face dupa ce prim-vicepresedintele Gheorghe Flutur a primit sarcina de a face o evaluare a oamenilor pe care partidul i-a plasat in functii publice. Desi criteriile nu au fost inca stabilite oficial, liderii PDL au dezvaluit faptul ca, de acum inainte, va exista un „filtru” pentru numiri si o evaluare permanenta in care se va tine seama in principal de integritatea si profesionalismul celor care vor primesc functii, dar si a celor care sunt alesi prin vot. „Lucrurile astea trebuie avute in vedere cu caracter continuu, nu e vorba ca a functionat sau n-a functionat. Sigur ca partidul a avut si lucruri care n-au mers in ceea ce priveste numirile de oameni, dar sa nu uitam ca noi pregatim Codul de Conduita din interiorul partidului si cineva trebuie sa urmareasca si criteriile de integritate. Fiind un lucru care apar pe parcurs,

 

 

 

 

 

 

 

 

 va trebui sa facem o evaluare de etapa, ne gandim in Biroul Permanent cum, eu o sa propun o serie de criterii, un sistem de evaluare si vedem in continuare ce vom face. Pentru cei noi care intra recomandati de noi, de asemenea un filtru, o verificare sa vedem cine sunt oamenii si ce competenta profesionala au”, a precizat Flutur, citat de ziare.com.

Pincipalele criterii vor fi cele care tin de integritate si de capacitatea lor de munca..”Vorbim si de oamenii numiti si de candidatii nostri la alegerile locale si generale. Deocamdata inca lucram la aceste criterii. N-am finalizat, cred ca vor conta foarte mult integritatea, capacitatea de munca,sa fie profesional pregatit bine si sa nu prezinte conflicte de interese”, a adaugat acesta.

Flutur a mai spus si ca aceasta evaluare trebuie sa fie una periodica, nu doar de moment, lucru la care partidul e obligat. „Evaluarea resursei umane a partidului trebuie facuta periodic – e o problema pe care trebuie s-o rezolvam. Cred ca partidul e obligat sa faca evaluare periodica si a numitilor si a alesilor. Si daca vorbim de numiti si o organizatie judeteana are oameni care a dat girul politic unor oameni, trebuie sa se uite in urma ce au facut, daca performeaza, daca au creat probleme in functia asta”, a mai spus Flutur.

PDL trebuie sa faca o evaluare si pentru ocuparea pozitiei de ministru al Muncii, care e vacanta in aceasta perioada. „E normal ca e o obligatie a noastra sa ne gandim si la acest lucru pentru perioada urmatoare. Partidul si-a propus niste obiective si asta, ca sa o faci, trebuie sa-ti imbunatatesti performanta si pentru asta trebuie sa faci evaluari de etapa”, a adaugat Flutur.

Nu scapă nimeni – Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, considera ca ar trebui sa primeze criteriile profesionale in numirile in functii, astfel incat sa nu mai fie numiti oameni nepregatiti. „Orice fel de numire de acum incolo sa se faca dupa criterii profesionale. E profesional competent, are o tinuta morala adecvata, are o pregatire, are in urma lui un rezultat pozitiv pe unde a lucrat, nu putem, oameni care nu au nici carte de munca, sa-i facem demnitari. Va asigur ca va fi o realitate aceasta afirmatie”, a spus Oltean. „Pornim de la nivelul sefilor de servicii deconcentrate in sus, tot ce reprezinta o functie de raspundere si care presupune o functie mai sus de simplu executant. Sunt zone in care au functionat, sunt presedinti responsabili care n-au propus pentru functii si oameni care n-au acceptat functii daca nu s-au simtit in masura sa le gestioneze. Sunt insa si oameni care n-au tinut cont de acest lucru si au facut tot asa, ca sa fie in functia respectiva. A fost o doza de superficialitate si din partea partidului si a liderilor care au facut propunerile, e un complex de factori care au dus la acest lucru”, a subliniat Ioan Oltean. El a refuzat sa vorbeasca despre legatura dintre aceasta evaluare si o remaniere guvernamentala. Nu vreau sa dezvolt acest subiect acum, am spus ca va trebui facuta o remaniere si atat. Cand va fi momentul, o sa-mi spun punctul de vedere atunci”

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, crede ca aceasta evaluare a numirilor politice are rolul de a relansa partidul si guvernarea. „Fara discutie ca face parte din gandirea noastra menita sa relanseze partidul, sa relanseze si guvernarea pentru ca vorbim de numiri din zona Executivului. Suntem foarte preocupati de acest lucru si luam foarte in serios semnalele care ne vin dinspre societate, dinspre presa in legatura cu aceste actiuni”, a spus Voinescu. Desi a afirmat ca procesul de stabilire a criteriilor e abia la inceput, Voinescu a recunoscut ca cele mai mari probleme ale unora dintre numirile facute de partid au tinut de competenta si integritate. „Nu am inca detaliile, procesul de deliberare intra in curs. Cum avem toate detaliile, vi le vom da. Chiar nu va pot spune nimic, suntem foarte la inceput. Problemele de pana acum tin pe de-o parte de profesionalism, de competenta profesionala si de integritate, fiecare caz a cazut sub una sau sub ambele rigori. Pana la urma de asta este vorba si cazuistica e cunoscuta. Noi vorbim de numirile care, din punct de vedere legal, sunt numiri politice, despre tot ce a asumat partidul ca numire. Nu poate exista inca o stire pe subiectul asta, mai avem de lucru pe aceste criterii, exista intentia clara, exista determinarea de a face chestiunea asta si o vom face cat de curand”, a mai spus Voinescu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.