Acasă Uncategorized Bucureşti: Judecătoarea din Cornetu merge la bară

Bucureşti: Judecătoarea din Cornetu merge la bară

DISTRIBUIȚI

100952 – 13052011 –  Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea în judecata, în stare de arest preventiv, a judecătoarei Larisa Julieta Dragomir de la Judecatora Cornetu, judetul Ilfov, pentru infractiunea de luare de mita în forma continuata, si a lui Marin Nicolae pentru infractiunile de complicitate la infractiunea de dare de mita si complicitate la infractiunea de luare de mita, ambele în forma continuata. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, la datele de 27 aprilie 2011 si 5 mai 2011, judecătoarea Larisa Julieta Dragomir, în calitate de judecator la Judecatoria Cornetu, a pretins si a primit de la o persoana denuntatoare, prin intermediul lui Nicolae Marin, sumele de 1.000 RON si 2.300 euro în scopul pronuntarii unor sentinte civile favorabile în dosarele pe care le avea spre solutionare si în care denuntatoarea avea un interes direct. În cauzele respective, denuntatoarea contestase

 

 

 

 

 executarea silita a unor bunuri imobile cu care aceasta garantase unele împrumuturi încheiate anterior cu persoane fizice.

Pe 5 mai 2011, cei doi inculpati au fost prinsi în flagrant de procurori imediat dupa ce au primit de la denuntatoare suma de 2.300 de euro.

Având în vedere ca la data de 5 mai 2011, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat retinerea si arestarea preventiva a judecătoarei Dragomir, în ziua de 7 mai 2011, Înalta Curte de Casatie si Justitie a dispus arestarea preventiva a acesteia pe un termen de 15 zile. În data de 6 mai 2011, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva a lui Marin Nicolae pe un termen de 29 de zile.

Ca urmare a punerii în miscare a actiunii penale împotriva sa, prin hotarârea Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru judecatori s-a dispus suspendarea din functia de judecator a Larisei Julieta Dragomir începând cu data de 9 mai 2011.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.