Acasă Uncategorized Bucureşti: MAE: Printre victimele cutremurului din Spania nu se află niciun roman

Bucureşti: MAE: Printre victimele cutremurului din Spania nu se află niciun roman

DISTRIBUIȚI

100921 – 12052011 –  Un cutremur de 4,4 grade pe scara  Richter, urmat de o replică de 5,1 grade pe scara Richter, a fost înregistrat în seara zilei de 11 mai 2011 în localitatea spaniolă Lorca, provincia Murcia. În urma seismului s-au înregistrat însemnate pagube materiale, pierderi de vieţi omeneşti şi zeci de victime.

Consulatul General al României la Sevilla şi Consulatul Onorific al României în Murcia au contactat autorităţile locale din Lorca în cel mai scurt timp după producerea seismului pentru a verifica dacă exista cetăţeni români afectaţi.

Potrivit informaţiilor oficiale comunicate, printre victime nu se numără niciun cetăţean român. Nu există încă informaţii cu privire la naţionalitatea tuturor persoanelor rănite în cutremur, autorităţile române aşteptând detalii în legătură cu acest aspect în cea de-a doua parte a zilei, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Consulatul General al României la Sevilla este în contact permanent cu autorităţile spaniole, iar informaţiile vor fi transmise cu operativitate opiniei publice. Misiunea a luat legătura telefonică cu numeroşi cetăţeni români, care se regăsesc în registrele consulare, pentru a afla informaţii de la locul evenimentelor şi pentru a le oferi asistenţa consulară în astfel de situaţii. Dacă situaţia o va impune, o echipă mobilă a Consulatului General al României la Sevilla se va deplasa în zona calamitată, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români afectaţi de dezastru.

La sediul misiunii  s-a constituit un comandament de urgenţă pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare a cetăţenilor români din Lorca şi împrejurimi.

Primăria Lorca a activat planul de urgenţă în caz de cutremur/catastrofă naturală, a organizat un adăpost în centrul expoziţional al oraşului pentru cei aproximativ 10.000 de cetăţeni afectaţi, iar echipele de intervenţie şi protecţie civilă, alături de militari specializaţi coordonează şi efectuează acţiuni de ajutorare şi salvare.

În regiunea Murcia sunt rezidenţi aproximativ 12.750 de cetăţeni romani, iar în localitatea Lorca, cea mai afectată de cutremur, locuiesc aproximativ 1.100 de cetăţeni români. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.