Acasă Uncategorized Bucureşti: Muzeul Naţional al Satului, 75 de ani de la înfiinţare

Bucureşti: Muzeul Naţional al Satului, 75 de ani de la înfiinţare

DISTRIBUIȚI

101063 – 17052011   Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” isi sarbatoreste data de nastere, in fiecare primavara, in ziua de 17 mai. Anul acesta se implinesc 75 de ani de cand Muzeul Satului ocupa un loc de cinste in randul institutiilor de cultura din Romania, fiind considerat in prezent cel mai vizitat muzeu din tara.

Programul aniversar se va desfasura in perioada 17-22 mai si va fi un remember pentru ceea ce a insemnat Scoala Sociologica de la Bucuresti si Dimitrie Gusti. In cadrul sesiunii stiintifice, mari personalitati ale domeniului vor vorbi despre timpul muzeelor.

Marti a fost deschisa expozitia „La 75 de ani dupa Dimitrie Gusti” unde sunt expuse cele mai frumoase obiecte din colectiile muzeului. Vizitatorii vor avea ocazia sa participe la ateliere interactive ale mesterilor populari, dar si sa asculte cele mai renumite voci ale prietenilor muzeului: Sofia Vicoveanca, Aneta Stan, Nicolae Furdui Iancu si multi altii.

In ziua de 21 mai, de la orele 18.00, cunoscutul artist Marius Mihalache va sustine un recital alaturi de fiul sau, Lorin Mihalache, iar maestrul Harry Tavitian isi asteapta admiratorii in cadrul unui concert de jazz, in data de 22 mai, orele 17.00.

Cel mai important lucru va fi, insa, deschiderea portilor celei mai noi parti a Muzeului Satului – zona sud (Satul Nou), prin inaugurarea bisericii Turea si a Aleii minoritatilor, care va purta numele marelui medic, academician Nicolae Cajal. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.