Acasă Uncategorized Bucureşti: Numai bulevarde în Capitală

Bucureşti: Numai bulevarde în Capitală

DISTRIBUIȚI

100960 – 13052011 –  Capitala va avea un bulevard care va lega centrul oraşului de partea de sud. Comisia pentru Urbanism a dat undă verde proiectului, iar lucrările vor începe după ce Consiliul Capitalei va aproba Planul Urbanistic Zonal, transmite Antena 3. Bulevardul va face ca un drum de o oră să fie străbătut în doar 20 de minute. Fluidizarea traficului va costa 153 de milioane de euro.

Traseul viitorului bulevard începe din Piaţa Victoriei şi se termină la Piaţa Progresul. Întreaga construcţie va avea 12,5 kilometri, două benzi de circulaţie pe sens, linie dublă de tramvai, piste pentru biciclişti, trotuare largi de trei metri, spaţii verzi şi va fi străbătută de şoferi în doar 20 de minute.

Între bulevardul Iulia Haşdeu, Izvor şi Piaţa Naţiunile Unite urmează să fie amenajat un sens giratoriu, iar Bulevardul Izvor urmează să fie lărgit. O parte a bulevardului va fi construită în subteran.

Tunelul va începe de la Institutul Cantacuzino. Va fi construit la o adâncime de 25 de metri. Va avea 850 de metri lungime şi va trece pe sub curtea Palatului Parlamentului printre Catedrala Mântuirii Neamului şi Parlament, şi va ieşi pe Bulevardul Uranus. În subteran se va circula pe două benzi pe sens, iar la suprafaţă pe câte trei benzi pe sens. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.