Acasă Uncategorized Bucureşti: Oficial o ducem bine! In martie, salariile românilor au crescut

Bucureşti: Oficial o ducem bine! In martie, salariile românilor au crescut

DISTRIBUIȚI

– 100744 – 06052011     Castigul salarial mediu nominal brut in Romania a fost in luna martie de 2.056 lei, cu 5,8% mai mare decat luna precedenta, conform datelor publicate, vineri, de Institutul National de Statistica.

In ceea ce priveste castigul salarial mediu nominal net, acesta a fost in cea de-a treia luna a anului in curs de 1.493 lei, in crestere fata de luna anterioara cu 79 lei (+5,6%).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au

 inregistrat in fabricarea produselor din tutun (5.001 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (839 lei).

 

 

 

In luna martie 2011, in cea mai mare parte a activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost in crestere fata de luna februarie 2011, ca urmare a acordarii de prime ocazionale (premii anuale, prime de Pasti), sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete cadou pentru 1 si 8 martie, tichete de vacanta) si realizarilor de productii mai mari ori incasarilor mai mari functie de contracte.

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net au fost de 32,0% in fabricarea produselor din tutun, respectiv cu 29,8% in intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii). Cresteri intre 18% si 21% au avut loc in activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale), fabricarea altor produse din minerale nemetalice. Majorari intre 13% si 15% s-au pordus in fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice. Cele mai mici cresteri, intre 10% si 12%, s-au produs in extractia carbunelui superior si inferior, extractia petrolului brut si a gazelor naturale, activitati profesionale, stiintifice si tehnice, captarea, tratarea si distributia apei.

Domeniile in care au avut loc scaderi – Scaderile castigului salarial mediu net fata de luna precedenta, din activitatile sectorului economic, au fost cauzate de acordarea in luna precedenta a primelor ocazionale, de nerealizarile de productie ori incasarilor mai mici (functie de contracte) si de dificultatile financiare cu care se confrunta unele unitati economice.

Cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial mediu net, din sectorul economic, au fost de 20,8% in activitati auxiliare intermedierilor financiar(inclusiv activitati de asigurare si fonduri de pensii). Scaderi mai mici, intre 5% si 10%, s-au inregistrat in transporturi pe apa, prelucrarea lemnului (inclusiv fabricarea produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei; fabricarea articolelor din paie si din alte materiale vegetale impletite). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.